Avokado Tatlısı

Avokado Tatlısı
29 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Avokado Tatlısı için

Malzemeler

  • 2 adet olgunlaşmış avokado
  • 10 g agave şurubu
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 15 g Hindistan cevizi sütü

Crumble için

  • 25 g un
  • 25 g tereyağı
  • 25 g toz şeker

Çikolata sos için

  • 100 g krema
  • 100 g bitter çikolata
Avokado Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Crumble için unu, tereyağını ve toz şekeri mutfak robotunda, kısa aralıklarla çalıştırıp kırıntı kıvamına gelene kadar karıştırın. Harcı yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
  2. Çikolata sos için, çikolatayı benmari usulü eritin ve krema ekleyerek iyice karıştırın. Avokado püresi için bütün malzemeleri blender’a koyun ve katı krema kıvamına gelene kadar çekin. Tatlıyı koyacağınız kabın içine önce çikolata sos, daha sonra crumble ve blender’dan geçirdiğiniz avokado püresini koyup servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo