ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER DİYET YEMEKLERİ TON BALIKLI AVOKADO SALATASI

> TON BALIKLI AVOKADO SALATASI
Ton balıklı avokado salatası
4 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ton balıklı avokado salatası tarifi için malzemeler
  • 1.5 su bardağı esmer pirinç
  • 300 g ton balığı
  • 150 g bezelye (Soya fasulyesi de olur)
  • 1 adet salatalık
  • 2 adet taze soğan (İnce ince doğranmış)
  • 2 adet avokado
    Zencefilli sos için
  • 1 çay kaşığı matcha çayı (Yeşilçay)
  • 70 ml zeytinyağı
  • 1.5 yemek kaşığı esmer pirinç sirkesi
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
    Üzeri için
  • Kavrulmuş susam
Ton balıklı avokado salatası Nasıl Yapılır

  • Pirinci yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine 1 çay kaşığı tuz ve 1 lt su ekleyip kaynatın. Daha sonra ateşi kısıp kapağını kapatın ve 30 dakika pişmeye bırakın. Piştikten sonra ocaktan alıp kapağını açmadan 10 dakika demlenmeye bırakın.
  • Zencefilli sos için; yeşil çayı 1 yemek kaşığı su ile kasede karıştırın. Daha sonra kalan malzemeleri ekleyin.
  • Pirinci kaseye koyun, tüm malzemeleri ekleyerek karıştırın. Üzerine zencefil sosunu gezdirin ve dilimlenmiş avokadoları yerleştirin. Kavrulmuş susam serperek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.