ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER 7 GÜNLÜK YEMEK LİSTESİ: HAFTANIN HER GÜNÜNE BİR EV YEMEĞİ

7 GÜNLÜK YEMEK LİSTESİ: HAFTANIN HER GÜNÜNE BİR EV YEMEĞİ

Her gün 'Bugün ne pişirsem?' diyenler için günlük yemek listesini sizlerle paylaşıyoruz. İşte, haftanın her günü için kolayca hazırlayabileceğiniz 7 günlük yemek listesi:
7 Günlük Yemek Listesi: Haftanın Her Gününe Bir Ev Yemeği

Her gün defalarca sorduğumuz soruların başında 'bugün ne yemek yapsam' geçiyor. Sebzeden et yemeklerine, balıktan fırın yemeklerine birbirinden lezzetli tarifleri sizler için sunuyoruz. Yemek yapma konusunda kararsız kalanlar için 7 günlük yemek listesini sizlere sunuyoruz. Beğendiğiniz ev yemeklerini salata ve mezeler ile zenginleştirebilirsiniz. Listede verdiğimiz yemekleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına sebze yemekleri ve et yemekleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. İşte, bugün ne pişirsem sorusuna cevap olacak 7 günlük yemek listesi:



Listemize nefis mi nefis bir tavuk yemeği ile başlıyoruz. Köri sosu ve dilimlenmiş mantar ile zenginleştirilen tavuk yemeğini, pirinç pilavı ile birlikte sunabilirsiniz.



Türk mutfağında en çok kullanılan malzemelerden biri patlıcandır. Patlıcan ve kıyma ile kolayca hazırlayabileceğiniz musakka, bugün ne yemek yapsam diyenlerin favorisi olacak. Üstelik yanında pilav ve acılı ezme ile şık bir sunum yakalayabilirsiniz.



Her gün et mi yenir dediğinizi duyar gibiyim. Hafif beslenmeyi tercih edenler için zeytinyağlı taze fasulyeyi öneriyoruz. Yanında bir de cacık varsa, tadından yenmez bizden söylemesi.



Karnabahar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bir tarifimiz var. Karnabaharları beşamel sosa buladıktan sonra yapmanız gereken tek şey fırına atmak. Pişen beşamel soslu karnabaharı dereotu ile süslemeyi unutmayın.



Hamur işi sevenler için, hingel mantıyı öneriyoruz. Klasik mantıya göre daha farklı bir şekilde hazırlanan hingel mantının yapımında kıyma yerine patates de kullanabilirsiniz. Hazırladığınız mantıyı yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.



Kebap sevenleri böyle alalım. Bolu yöresi ile özdeşleşen orman kebabı, Osmanlı'dan miras kalan bir yemektir. Orman kebabı yapımında kuzu veya dana eti kullanabilirsiniz.



Türk mutfağı denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri de kuru fasulyedir. Yanına pilav ve kıl biber turşusu da koyarsanız enfes bir sofra hazırlayabilirsiniz. Et yemeyenler için klasik kuru fasulye tarifini de buraya bırakıyoruz.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!