ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar

Turpgiller familyasından olan karnabahar, bol vitaminli, çiçekleri etli bir sebzedir. Birçok kişi adını duyduğunda burun kıvırsa da, sağlık açısından faydaları saymakla bitmez. Folik asit, C vitamini ve fosfor bakımından zengin olan karnabahar, yağ yakıcı özelliği ile diyet listelerinin de vazgeçilmezidir. Sindirimi düzenleyen karnabahar, zihinsel gelişiminde en önemli destekçilerinden. Genellikle kızartma yapımında kullanılan bu sebzeyi, bu kez fırına atıyoruz. Beşamel sosu ile birleştirdiğimiz karnabaharları, kaşar peyniri ile zenginleştiriyoruz. Peki, fırında beşamel soslu karnabahar nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, gelin nefis mi nefis fırında beşamel soslu karnabahar yapımına başlayalım.

Alternatif olarak kıymalı karnabahar ve karnabahar kızartması tarifini de deneyebilirsiniz. Beşamel sos ile hazırlayabileceğiniz farklı tarifler arıyorsanız, nefis beşamelli nuar tarifine mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin malzemeler

  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 1 yemek kaşığı un

Beşamel sos için:

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 su bardağı soğuk süt
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı muskat cevizi
  • 1/4 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • Küçük bir demet dereotu
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharların köklerini kesip çiçeklerine ayırın. Ayırdığınız karnabaharları bol su ile yıkadıktan sonra suyunu süzün.
  • Derin bir tencere içerisine haşlama suyu koyun. Suyun içerisine un ve karnabaharları ekleyerek 10 dakika pişirin.
  • Beşamel sos için; Küçük bir tavanın içerisinde tereyağını eritin. Üzerine unu ilave ederek 2-3 dakika kavurun.
  • Karışımın içerisine yavaş yavaş soğuk süt ekleyin ve topaklanmaması için çırpın.
  • Tuz, muskat cevizi ve karabiberi de ilave ederek beşamel sosu kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  • Haşlanan karnabaharları kevgir ile süzün ve ısıya dayanıklı bir fırın kabına veya tepsiye alın.
  • Karnabaharları kabın içerisine yaydıktan sonra beşamel sosu üzerinde gezdirin.
  • Kaşar peyniri de sosun üzerine serpiştirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ortalama 15 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarttığınız karnabaharları dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Karnabaharları unlu suda haşlayarak rengini kaybetmemesini ve sindirimi kolaylaştırmasını sağlayabilirsiniz.
  • Karnabaharları elinizle çiçeklere ayırın ve parçaları bol sudan geçirin.
  • Sosu hazırlarken yağ kızdığında ve un köpürmeye başladığında soğuk sütü ekleyebilirsiniz.
  • Beşamel sosu yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta topaklanma oluşmamasıdır. Bunu önlemek için çırpma işlemini bırakmayın.
  • Fırında beşamel soslu karnabaharı patates, havuç gibi garnitür malzemeleriyle pişirerek zenginleştirebilirsiniz.

1 Porsiyon Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Kaç Kalori?

  • Fırında beşamel soslu karnabaharın bir porsiyonu, yaklaşık 130 kaloridir. Diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!