ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ KÖRİLİ MANTARLI TAVUK

Körili Mantarlı Tavuk

Körili Mantarlı Tavuk

Son zamanlarda tavuğun en sevilen halini sizlerle buluşturuyoruz. Tavuk ve mantarın yanına çok yakışan köri, Hint mutfağının popüler baharatlarından biridir. Zencefil, sumak, kişniş, karanfil, kimyon, zerdeçal, sumak ve demir hindi baharatlarının karışımından oluşan köri, iyi bir antioksidan kaynağıdır. Genellikle tavuk ve makarna yemeklerinde kullanılır. Peki, köri soslu mantarlı tavuk nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, körili mantarlı tavuk yapımı için tarife geçebiliriz.

Körili mantarlı tavuk tarifini, avokadolu nohut salatası, spagetti napoliten veya taze otlu patates püresi ile birlikte sunabilirsiniz.

Alternatif olarak köri soslu tavuklu makarna ve körili köfte tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Körili Mantarlı Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gram tavuk göğsü
  • 4-5 adet mantar
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 100 ml. krema
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber

Körili Mantarlı Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavayı ısıtın ve terayağını eritin.
  • Tavuk göğsünü küçük küçük kesin. Tereyağı eriyince tavukları içine alarak kavurun. 
  • Mantarları temizledikten sonra doğrayın ve tavukların üzerine ilave edin.
  • Havuç ve kırmızı biberleri de uzun uzun doğrayın. Ardından tavaya ekleyin.
  • Tavukların üzerine köri, tuz ve karabiberi ekledikten sonra birkaç kez daha karıştırın.
  • Ardından kremayı ekleyerek ocağın altını kısın.
  • Tavukları kremayı çekinceye kadar ocakta pişirin. Afiyet olsun.

Körili Mantarlı Tavuk Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte tavuk göğüs yerine tavuk butta kullanabilirsiniz.
  • Kremayı ekledikten sonra tüm malzemelerle özdeşleşinceye dek ocakta pişirmeye devam edin.
  • İçerisine krema ile birlikte bir parça krem peynir de eklerseniz sosunuz hem daha kıvamlı olacaktır hem de daha lezzetli hale gelecektir.
  • Baharatları damak zevkinize göre çeşitlendirebilir, son aşamada ince kıyılmış maydanozla birlikte servis edebilirsiniz.
  • Kremayı kullanmadan önce dolaptan çıkarmalı ve oda ısısına gelmesini sağlamalısınız.
  • Krema ekleme işleminin ardından pişirmeye kısık ateşte devam etmeli ve krema çekince hemen ocaktan almalısınız. 

1 Porsiyon Köri Soslu Mantarlı Tavuk Kaç Kalori?

  • Körili mantarlı tavuğun bir porsiyonu, yaklaşık 110 kaloridir. Protein bakımından zengindir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!