2023 Ekim Ayının En Sevilen Tarifleri

Sonbahar ayının sonlarına doğru yaklaşırken, mevsim meyve ve sebzeleriyle lezzetli yemekler hazırlandı. Okurlarımızın Ekim ayı boyunca en beğendiği tarifleri yazımızda derledik. İşte, 2023 Ekim ayının en sevilen tarifleri:
2023 Ekim Ayının En Sevilen Tarifleri
31 Ekim 2023, 17:10

2023 Ekim ayı, sonbahar sebzelerinin bol bol tüketildiği bir ay oldu. Balık sezonunun açılmasıyla birlikte, hem sebze, hem de balık yemeklerine sofralarda büyük bir yer açıldı. Karnabahar, mantar, lahana, pırasa, turp gibi sebzeler yemeklerde kullanılırken, elma, mandalina, mürdüm eriği, kızılcık, hünnap, muz gibi meyveler tatlıları renklendirdi. Mevsim güzeli lüfer, levrek, tekir ve sardalya sofraların vazgeçilmezi oldu. İşte, Ekim ayı boyunca okurlarımız tarafından sevilen tarifler:

  1. Krem Karamel

krem karamel

Fransız mutfağıyla özdeşleşen krem karamel, Ekim ayının en çok aranan tatlısı oldu. Yumurta, şeker ve süt ile hazırlanan krem karameli, küçük porsiyonlar halinde sunabilirsiniz.

  1. Kuru Fasulye

kuru fasulye

Fasulye, salça ve soğan ile hazırlanan kuru fasulye, Ekim ayının favorilerinden biri oldu. Kuru fasulyeyi, pilav ve cacık eşliğinde sunabilir, turşu ile sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz.

  1. Etsiz Çiğ Köfte

etsiz çiğ köfte

İnce bulgur ve baharatlarla hazırlanan çiğ köfte, Güneydoğu ile özdeşleşmiş olmasına rağmen Türkiye'nin her köşesinde tüketilen bir yemektir. Çiğ köfteyi, marul ve limon eşliğinde sunabilirsiniz.

  1. Ayva Reçeli

ayva reçeli

Ekim ayıyla birlikte pazar tezgahlarını canlandıran ayvalar, kahvaltılık reçel yapımında kullanıldı. Hala denemediyseniz, ayva reçeli tarifini defterinize ekleyebilirsiniz.

  1. Hamsili Pilav

hamsili pilav

Hamsinin ayıklanıp pirinç, kuş üzümü ve fıstık ile doldurulmasıyla hazırlanan hamsili pilav, Ekim ayında en çok aranan ana yemeklerden biri haline geldi. Limon eşliğinde sunum yapabilirsiniz.

  1. Şerbetli Pide

şerbetli pide

Aksaray mutfağıyla özdeşleşen şerbetli pide, Ekim ayında Masterchef yarışmasında çıkmasının ardından birçok izleyicinin mutfağına konuk oldu. Şerbetli pideyi, ortalama 1 saat içinde hazırlayabilirsiniz.

  1. Tamale

tamale

Meksika mutfağının vazgeçilmezi olan tamale, mısır koçanlarının tavuklu harç ile doldurulmasıyla hazırlanır. Dünyaca sevilen bu lezzet, Ekim ayının favorileri arasına girmeyi başardı.

  1. Brokoli Çorbası

brokoli çorbası

Havaların soğumasıyla birlikte Ekim ayı boyunca en çok aranan çorbamız, brokoli çorbası oldu. Brokoli, patates ve tavuk suyu ile hazırlanan bu çorbayı, krema ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Gigi Hadid Makarnası

gigi hadid makarnası

Ekim ayında pratik yemek tarifleri arayanlar, tercihini gigi hadid makarnasından yana kullandı. Yapımında sarımsak, krema ve parmesan peyniri kullanılan bu makarnayı, akşam menülerinde sunabilirsiniz.

  1. Umm Ali Tatlısı

umm ali tatlısı

Mısır mutfağının ulusal tatlısı olan umm ali, Masterchef yarışmasıyla birlikte ünlendi. Yapımında milföy, ceviz, badem ve antep fıstığı kullanılan bu tatlıyı, sevdiğiniz kuru meyvelerle zenginleştirebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Kasım ayı sebze ve meyveleri nelerdir?
  2. Kasım ayı meyveleriyle hazırlanan tarifler
  3. Kasım ayı sebzeleriyle hazırlanan tarifler
  4. Ana yemek tarifleri
  5. Bugün ne pişirsem?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo