ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR ELMALI MUHALLEBİ KUPLARI

Elmalı muhallebi kupları

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elmalı muhallebi kupları tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 4 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 çay bardağı ceviz içi

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Elmalı muhallebi kupları Nasıl Yapılır

Kolayca uygulanabilen tatlı tarifleri arasında üst sıralarda. Elmaların kabuklarını soyup irice rendeleyin. Tavaya alıp üzerine toz şeker ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. İçine tarçın ve ceviz ekleyip karıştırın ve kupların dibine paylaştırın.

Süt, şeker, un ve vanilyayı bir tencereye alıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Kuptaki elmaların üzerine ekleyin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alarak soğutun. Soğuyunca üzerine iri çekilmiş ceviz serpiştirip, nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.