2023 Ağustos Ayının En Beğenilen Tarifleri

Yaz aylarının sonlarına yaklaşırken, hem yazın en sevilen sebzeleriyle en lezzetli yemekler hazırlandı, hem de kış hazırlıklarına başlandı. Okurlarımızın Ağustos ayı boyunca en beğendiği tarifleri yazımızda derledik. İşte, 2023 Ağustos ayının en sevilen tarifleri:
2023 Ağustos Ayının En Beğenilen Tarifleri
01 Eylül 2023, 15:30

2023 Ağustos ayı, yaz meyve ve sebzelerinin bolca tüketildiği bir ay oldu. Artan sıcaklıklar, hafif ve doyurucu yemekleri ön plana çıkartırken, soğuk kahveler ve soğuk tatlılar sofralarımızı renklendirdi. Domates, patlıcan, kabak, bamya, taze fasulye ve kapya biber yemeklerde kullanılırken, kış için hazırlıklar da yapılmaya başlandı. Şeftali, incir, vişne, kızılcık, böğürtlen gibi meyveler ise kahvaltılık reçellere dönüştürüldü. İşte, Ağustos ayı boyunca okurlarımız tarafından çok beğenilen tarifler:

  1. Domates Sosu

domates sosu

Ağustos ayı, domatesin en lezzetli olduğu aydır. Kilo kilo alınan domatesler hem yemek yapımında, hem de kışlık sos yapımında kullanılır. Kışlık domates sosu tarifimiz, Ağustos ayının en sevilenleri arasına girmeyi başardı.

  1. Hamburger Köftesi

hamburger köftesi

Kıyma, soğan, yumurta, galeta unu ve baharatlarla hazırlanan hamburger köftesi de, Ağustos ayının yıldızları arasına girdi. Ev yapımı hamburger hazırlamak isteyenleri, tarifimize alalım.

  1. Şeftali Reçeli

şeftali reçeli

Mevsim güzeli şeftaliler, şeker, su ve limon suyu ile bir araya getirilerek reçele dönüştü. Kahvaltılık şeftali reçelini, püf noktalarıyla kolayca hazırlayabilir, kış için kavanozlarda saklayabilirsiniz.

  1. Spaghetti Alla Bolognese

spaghetti alla bolognese

Bolonez sos, domates sos, parmesan peyniri ve fesleğen ile hazırlanan spagetti alla bolognese, Ağustos ayının en sevilen tariflerinden biridir. Ortalama 1 saat içinde sofralardaki yerini alan spagettiyi, kalabalık sofralarda sunabilirsiniz.

  1. Mereng

mereng

Beze olarak da bilinen mereng, yumurta, şeker ve limon karışımından oluşur. 45 dakikada hazırlanan bu tatlıyı, sade bir şekilde sunabilir veya meyveli soslarla süsleyebilirsiniz.

  1. Patlıcan Musakka

patlıcan musakka

Patlıcan, kıyma, biber ve domates ile hazırlanan patlıcan musakka, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Ağustos ayında ana yemek olarak tercih edilen musakkayı, videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Fellah Köftesi

fellah köftesi

Adana mutfağıyla özdeşleşen fellah köfte, ince bulgur, irmik ve salça karışımından oluşur. Yoğurtla birlikte servis edilen fellah köfte, son zamanlarda sosyal medyada paylaşılan tariflerden biridir.

  1. Salatalık Turşusu

salatalık turşusu

Salatalık, limon ve kaya tuzu ile hazırlanan salatalık turşusu, en sevilen turşu çeşitlerinden biridir. En ay 1 ay kavanozda bekletilen bu turşu, kış aylarında yemeklerin yanında sunulmasıyla bilinir.

  1. Katmer

katmer

Antep mutfağının sevilen tatlısı katmeri evde hazırlamak isteyenleri böyle alalım. İncecik hamurun antep fıstığı ile doldurulmasıyla hazırlanan katmer, dondurma veya kaymak eşliğinde sunulabilir.

  1. Acılı Kahvaltılık Sos

acılı kahvaltılık sos

Tam mevsimindeyken kapya biber, domates, sarımsak, yeşil biber ve acı biber turşusu ile hazırlanan kahvaltılık sos, cam kavanozlarda muhafaza edilir. Kış için hazırlayabileceğiniz lezzetlerden biridir. 

Şunlara da göz atın;

  1. Eylül ayı meyve ve sebzeleri
  2. Eylül ayı meyveleriyle hazırlanan tarifler
  3. Eylül ayında hangi balıklar yenir?
  4. Ana yemek tarifleri
  5. Çalışanlar için pratik yemek tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo