ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ MERENG (BEZE)

Mereng (Beze)

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mereng (Beze) Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 3 damla limon suyu
  • Yarım tutam tuz

Mereng (Beze) Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Sarıları yumurta akına bir damla dahi bulaştırmamaya dikkat edin. Ayırdığınız sarıları başka bir yemekte kullanmak üzere saklayın.
  • Toz şekeri yumurta aklarına ilave edin. 3 damla limon suyu ve bir tutam tuzu ekleyip mikserle çırpın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.
  • Beyazlaşarak koyu bir krema kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 20 dakika çırpmaya devam edin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Karışımı sıkma torbasıyla veya kaşıkla yağlı kağıt üzerine dilediğiniz büyüklükte damlalar halinde dökün.
  • Tepsiyi sıcak fırına verip ısıyı 100 dereceye indirin ve fırın kapağı aralık olarak yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğuyumaya bırakın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!