Mereng (Beze)

Kaç
Kişilik
0 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Mereng (Beze) tarifi için malzemeler
- 2 yumurta 2 kahve fincanı tozşeker 3 damla limon suyu Yarım tutam tuz
Mereng (Beze) Nasıl Yapılır
Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Sarıları yumurta akına bir damla dahi bulaştırmamaya dikkat edin. Ayırdığınız sarıları başka bir yemekte kullanmak üzere saklayın.
Tozşekeri yumurta aklarına ilave edin. 3 damla limon suyu ve bir tutam tuzu ekleyip mikserle çırpın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Beyazlaşarak koyu bir krema kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 20 dakika çırpmaya devam edin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Karışımı sıkma torbasıyla veya kaşıkla yağlı kağıt üzerine dilediğiniz büyüklükte damlalar halinde dökün.
Tepsiyi sıcak fırına verip ısıyı 100 dereceye indirin ve fırın kapağı aralık olarak yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğuyumaya bırakın.
Tozşekeri yumurta aklarına ilave edin. 3 damla limon suyu ve bir tutam tuzu ekleyip mikserle çırpın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Beyazlaşarak koyu bir krema kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 20 dakika çırpmaya devam edin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Karışımı sıkma torbasıyla veya kaşıkla yağlı kağıt üzerine dilediğiniz büyüklükte damlalar halinde dökün.
Tepsiyi sıcak fırına verip ısıyı 100 dereceye indirin ve fırın kapağı aralık olarak yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğuyumaya bırakın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!