Risotto Tarifleri: İtalyan Mutfağından 10 Nefis Risotto Tarifi
Risotto nedir, nasıl yapılır? Risotto çeşitleri nelerdir? İşte, İtalyan mutfağından mutlaka denemeniz gereken, birbirinden farklı ve pratik 10 nefis risotto tarifi:

Risotto, İtalyan mutfağıyla özdeşleşen bir pirinç pilavı türüdür. Et, tavuk veya sebze suyunda pişirilen pirinçler, krema kıvamına getirilir. İtalya'da pirincin en yaygın tüketim şekli olan risotto, farklı bölgelerde soğan ve şarap eklenerek yapılır. Risotto yapımında, Carnaroli, Arborio ya da Vialone Nano pirinçleri tercih edilir. Normal pilava göre daha lapa bir formda sunulan risotto, mantar gibi birbirinden farklı sebzelerle zenginleştirilebilir.

İtalyan Usulü Risotto Tarifleri

  1. Üç Mantarlı Risotto

Yapımında kültür mantarı, kestane mantarı ve porçini mantarı kullanılan risotto, parmesan peyniri ile zenginleştirilir. Üzerine maydanoz serpiştirilir ve sıcak bir şekilde servis edilir.

  1. Limonlu Risotto

Yalnızca 6 malzemeden oluşan limonlu risotto, limonun her halini sevenler için idealdir. Bu tarifte dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, limonun beyaz kısımlarının yemeğe katılmamasıdır.

  1. Balkabaklı Risotto

Kış aylarının sevilen meyvelerinden biri olan bal kabağını da, risotto yapımında kullanabilirsiniz. Ortalama 40-45 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Pancarlı Risotto

Pancar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakan pancarlı risotto, şık görünümü ve lezzetiyle davet sofraları için idealdir. Risottoyu hafif sebze soteleriyle birlikte sunabilirsiniz.

  1. Kuşkonmazlı Risotto

Soya fasulyesi ve kuşkonmaz ile hazırlanan risotto, tam bir şifa deposudur. Üzerini bebek hercai menekşeler ile süsleyerek daha hoş bir hava katabilirsiniz.

  1. Armutlu Risotto

Armut ve labne peyniri ile hazırlanan armutlu risotto, yeni tatlar denemek isteyenlerin vazgeçilmezi olacak bir lezzettedir.

  1. Karışık Mantarlı Stracciatella ve Limonlu Risotto

Şef Claudio Chinali’den stracciatella peyniri, grana padano peyniri ve karışık mantar ile hazırlanan nefis bir risotto tarifi. 

  1. Kabak ve Kabak Çiçekli Risotto Tarifi

Masterchef'in sevilen jürisi Danilo Zanna'dan, kabak ve kabak çiçeği ile zenginleştirilmiş, fesleğen yapraklarıyla süslenmiş nefis risotto tarifini mutlaka defterinize kaydedin.

  1. Arpacık Soğanlı Risotto

Arpacık soğan ile hazırlanan bu risotto, özellikle kalabalık sofralarda sunulması önerilen yemeklerden biridir. Üzeri taze kekik ve limon dilimleriyle süslenebilir.

  1. Risotto Alla Milanese

Klasik bir İtalyan lezzeti olan risotto alla milanese, safran, tavuk suyu ve parmesan peyniri karışımından oluşur. Özel günlerin vazgeçilmezi olacak niteliktedir. 

Şunlara da göz atın;

  1. Değişik pilav tarifleri
  2. Lazanya tarifleri
  3. Pilaki tarifleri
  4. Sebzeli makarna tarifleri
  5. Bulgur pilavı tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Pekmez Kaç Kalori, Diyette Pekmez Yenir Mi?
Maltepe Kahvaltı Mekanları: Maltepe'deki En İyi 6 Kahvaltı Mekanı
Mardin'de Ne Yenir, Nerede Yenir: En İyi 10 Restoran
Dünyanın En İyi Köfteleri Açıklandı: Listede Türk Mutfağından 10 Köfte Var!
Kahvenin Serüveni
Gül Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası