ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ PANCARLI RİSOTTO

Pancarlı Risotto

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pancarlı Risotto Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı arborio pirinci
  • 1 pancar
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Sıcak su
  • 50 gr rendelenmiş parmesan peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Pancarlı Risotto Nasıl Yapılır?

Pancarın kabuğunu soyduktan sonra üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Tencereden alıp blender yardımıyla pürüzsüz hale getirin. Tereyağını tavada eritin. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip soteleyin. Bol suyla yıkadığınız arborio pirincini ekleyip sotelemeye devam edin. Ara ara sıcak su ilave edin. Suyunu çekmeye başlayınca tekrar su ilave edin (Pirinçler yumuşamaya başladığında su eklemeyin). Pirinçler pişmeye yakın pancar püresini ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. Parmesan peynirinin yarısını ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp üzerini parmesan peyniri ile süsleyin. Servis yapın.

Dilerseniz, mantarlı risotto tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!