ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ EV YAPIMI TAVUK SUYU

Ev Yapımı Tavuk Suyu

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ev Yapımı Tavuk Suyu Tarifi İçin malzemeler

  • 2 tavuk göğüs eti
  • 1 kereviz sapı ve yaprağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 havuç
  • 1 soğan
  • 3 defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tane kırmızı biber
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 litre su

Ev Yapımı Tavuk Suyu Nasıl Yapılır?

  • Yıkayıp süzdüğünüz tavuk göğüs etlerini geniş bir tencereye alın.
  • Üzerine ince doğranmış sebzeler, baharatlar, tuz ve suyu ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatmadan 50 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Tavuk etlerini ayrı bir yere aldıktan sonra tavuk suyunu süzgeç yardımıyla süzüp hava almayan cam bir kavanoza aktarın.
  • Ilındıktan sonra buzdolabında 2-3 gün, derin dondurucuda ise 6 ay saklayabilirsiniz.
  • Hazırladığınız tavuk suyuyla kış çorbalarınız daha da lezzetli olacak.

Tavuk Suyu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tavuk suyu hazırlarken mutlaka soğuk su kullanmaya dikkat edin. Tavuk etlerinizin üzerine asla sıcak ya da kaynamış su eklemeyin.
  • Tavuk etinin farklı bölümlerini kullanarak hazırlayabileceğiniz gibi sadece tavuk kemikleriyle de suyunuzu hazırlayabilirsiniz.
  • Tavuk suyunuzun yağlı olmasını tercih ediyorsanız, kullanacağınız tavuk etini derisiyle birlikte pişirmelisiniz. Tamamen yağsız bir tavuk suyu içinse, tavuk etini derisi olmayacak şekilde kullanmalısınız.
  • Buzdolabının alt bölmelerinde tavuk suyunu 2-3 günden fazla bekletmemeye dikkat edin. Daha uzun süre kullanmak istiyorsanız, tavuk suyunu buz kalıplarında dondurarak derin dondurucuda 6 ay bozulmadan saklayabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!