ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ EV YAPIMI TAVUK SUYU

Ev yapımı tavuk suyu

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ev yapımı tavuk suyu tarifi için malzemeler

  • 2 tavuk göğüs eti
  • 1 kereviz sapı ve yaprağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 havuç
  • 1 soğan
  • 3 defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tane kırmızı biber
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 litre su

Ev yapımı tavuk suyu Nasıl Yapılır

Yıkayıp süzdüğünüz tavuk göğüs etlerini geniş bir tencereye alın. Üzerine ince doğranmış sebzeler, baharatlar, tuz ve suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatmadan 50 dakika kısık ateşte pişirin. Tavuk etlerini ayrı bir yere aldıktan sonra tavuk suyunu süzgeç yardımıyla süzüp hava almayan cam bir kavanoza aktarın. Ilındıktan sonra buzdolabında 2-3 gün, derin dondurucuda ise 6 ay saklayabilirsiniz. Hazırladığınız tavuk suyuyla kış çorbalarınız daha da lezzetli olacak.

Tavuk suyu hazırlarken bunlara dikkat!
• Tavuk suyu hazırlarken mutlaka soğuk su kullanmaya dikkat edin. Tavuk etlerinizin üzerine asla sıcak ya da kaynamış su eklemeyin.
• Tavuk etinin farklı bölümlerini kullanarak hazırlayabileceğiniz gibi sadece tavuk kemikleriyle de suyunuzu hazırlayabilirsiniz.
• Tavuk suyunuzun yağlı olmasını tercih ediyorsanız, kullanacağınız tavuk etini derisiyle birlikte pişirmelisiniz. Tamamen yağsız bir tavuk suyu içinse, tavuk etini derisi olmayacak şekilde kullanmalısınız.
• Buzdolabının alt bölmelerinde tavuk suyunu 2-3 günden fazla bekletmemeye dikkat edin. Daha uzun süre kullanmak istiyorsanız, tavuk suyunu buz kalıplarında dondurarak derin dondurucuda 6 ay bozulmadan saklayabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.