ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ BALKABAKLI RİSOTTO

Balkabaklı risotto

Balkabaklı risotto

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Balkabaklı risotto tarifi için malzemeler

  • 200 g risotto pirinci
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı elma sirkesi 
  • 1 soğan 
  • 100 g bal kabağı püresi 
  • 100 g bal kabağı 
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu 
  • 100 g parmesan peyniri 
  • 50 g tereyağı 
  • 500 ml sebze suyu 
  • 5-6 dal kıyılmış dereotu 

Balkabaklı risotto Nasıl Yapılır

  • Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile birlikte bir pilav tenceresine alın. Sürekli karıştırarak pirinci kavurun. Sirkeyi ekleyip karıştırmaya devam edin. 5 dakika sonra içine sebze suyu ilave edin. Bal kabağı püresi ile rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. 15 dakika boyunca kavurduktan sonra tereyağını ekleyip hızlıca karıştırmaya devam edin. Birkaç dakika sonra da rendelenmiş parmesan peynirini ve kıyılmış dereotunu ilave edip harmanlayın. Bekletmeden sıcak servis yapın. 
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.