ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ KABAK VE KABAK ÇİÇEKLİ RİSOTTO

Kabak Ve Kabak Çiçekli Risotto

Kabak ve kabak çiçekli risotto

Danilo Zanna'nın "Danilo ile Mutlu Tarifler" kitabından kabak ve kabak çiçekli risotto tarifi ile karşınızdayız. İtalyan mutfağında çok sevilen risottoyu, bu kez kabak ve kabak çiçeği ile hazırlamaya ne dersiniz? Malzemeler hazırsa, Şef Danilo Zanna'dan kabak çiçekli risotto tarifine geçebiliriz.

Dilerseniz, mantarlı risotto tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kabak Ve Kabak Çiçekli Risotto Tarifi İçin malzemeler

  • 6 adet kabak (İnce doğranmış)
  • 240 g Carnaroli pirinci 
  • 4 adet küçük boy soğan (İnce doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (İnce doğranmış)
  • Sızma zeytinyağı
  • 1,2 litre et suyu
  • 20 g tereyağı
  • 30 g rendelenmiş parmesan peyniri
  • Tuz
  • Taze fesleğen

Kabak çiçekleri için

  • 6 adet kabak çiçeği
  • 200 ml maden suyu
  • 100 g un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Ayçiçeği yağı
  • Tuz, karabiber

Kabak Ve Kabak Çiçekli Risotto Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve sarımsağı bir tencereye alarak zeytinyağında kısık ateşte kavurun. Pirinci ekleyerek kavurmaya devam edin ve tuzla tatlandırın.
  • Et suyundan iki kepçe ilave edin ve karıştırarak pişirmeye başlayın. Yaklaşık 10 dakika sonra kabağı ilave edin. Et suyu bitene kadar her seferinde iki kepçe dolusu ekleyin. 
  • Maden suyu, yumurta sarısı, tuz ve karabiberi yayvan bir kapta iyice karıştırın. Kabak çiçeklerini keserek ortadan ikiye açın ve her yerine bu karışımdan sürdükten sonra ay çiçek yağında kızartın. 
  • Tereyağını tavada eritin ve parmesan peynirini ekleyerek iyice karıştırdıktan sonra risottoya ilave edin.
  • Risottoyu servis tabağına alın. Fesleğen yaprakları ve kabak çiçekleriyle süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!