ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ARMUTLU RİSOTTO

Armutlu Risotto

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Armutlu Risotto Tarifi İçin malzemeler

  • 2.5 su bardağı pirinç
  • 3 armut
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 90 gr tereyağı
  • 200 gr labne peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Armutlu Risotto Nasıl Yapılır?

Bu özel Armutlu risottoyu yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Tereyağını bir tencerede eritin. Armutların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tereyağına ilave edip 10 dakika pişirin.

Pişen armutları tencereden çıkarıp bir kaseye alın. Ayıklayıp yıkadığınız pirinci armutları pişirdiğiniz yağ ile birlikte 5 dakika kavurun.

Diğer tarafta tavuk suyunu ısıtın. Isınınca bir kepçe kadarını kavurduğunuz pirince ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Kalan tavuk suyunu da ekleyerek pişirmeye devam edin. Suyunu çekince armutları ilave edin. Labne peyniri, tuz ve karabiberi ilave edip hafifçe karıştırı. 3 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!