ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ LİMONLU RİSOTTO

Limonlu risotto

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu risotto tarifi için malzemeler

  • 500 gr Arborio pirinci
  • 1 soğan
  • 100 ml zeytinyağı
  • 100 gr tereyağı
  • 3 limon
  • Sebze suyu

Limonlu risotto Nasıl Yapılır

Sebze soyucuyla limonların kabuklarını beyaz kısımlarını almadan soyun. Kabukları kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Üzerine su ilave edip 5 dakika kaynatın. Bu işlemi 3 kez tekrarlayın. Limonların suyunu sıkıp bir kenarda bekletin. Yayvan bir tencereyi ocağa alıp ısıtın. İnce doğradığınız soğanı aktarıp soteleyin. Daha sonra pirinçleri ilave edin. Bir su bardağı sebze suyunu ilave edip, suyu çekince tekrar ilave ederek bu işlemi pirinçler yumuşayıncaya kadar tekrarlayın. Bu arada limon kabuklarını ve limon suyunu da ilave edip karıştırın. Son olarak tereyağını azar azar azar yedirerek ekleyin. Üzerine rendelenmiş limon kabukları ve karabiber ilave edip servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:37:16

hepsi çook güzel

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.