ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ARPACIK SOĞANLI RİSOTTO

Arpacık soğanlı risotto

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Arpacık soğanlı risotto tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 10 arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı hafif haşlanmış risotto pirinç
  • 3 su bardağı et suyu
  • 2 yemek kaşığı krema
  • Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

Üzeri için

  • Taze kekik
  • Limon

Arpacık soğanlı risotto Nasıl Yapılır

Arpacık soğanlar ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Risotto pirincini ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Et suyunu ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Pirinçler et suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırarak pişirin. Krema ve rendelenmiş parmesan peynirini ilave edip ocaktan alın. Taze kekik ve dilimlediğiniz limon ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.