ANASAYFA TARİFLER İTALYAN MUTFAĞI YEMEKLERİ RİSOTTO ALLA MİLANESE

Risotto Alla Milanese

Risotto Alla Milonese

Klasik İtalyan lezzetlerinden biri olan risotto alla milanese, yumuşak ve kremamsı dokusu ile damaklarda iz bırakıyor. Tavuk suyu, parmesan peyniri ve safran ile hazırlanan bu yemeği kalabalık sofralarda sunabilirsiniz. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız, evinizde İtalyan esintilerini hissettirecek risotto alla milanese tarifinin detayları aşağıda. 

Risotto denildiğinde ilk akla gelen mantarlı risotto tarifine de mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Risotto Alla Milanese Tarifi İçin malzemeler

  • 1200 ml tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 küçük soğan, ince doğranmış
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • 300 gr arborio pirinci 
  • Bir tutam safran 
  • 110 gr Parmesan peyniri
  • 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 2 yemek kaşığı maydanoz, kıyılmış 

Risotto Alla Milanese Nasıl Yapılır?

  • Orta boy bir tencerede tavuk suyunu kaynatın, kenara alarak sıcak tutun.
  • Büyük bir tencerede, zeytinyağını ısıtın. Soğanı ekleyin, tuz ve karabiber ekleyin ve orta ateşte karıştırarak yumuşayana kadar yaklaşık pişirin.
  • Pirinci ekleyin ve tavadakilerle iyice harmanlanana kadar karıştırın. 
  • Safranı et tavuk suyu içerisinde karıştırın ve 1 su bardağı pirince ilave edin. Emilene kadar orta ateşte pişirin.
  • Kalan tavuk suyunu da aynı şekilde 1’er bardak olarak suyu emdikçe yavaş yavaş ekleyerek devam edin. 
  • Risotto pirinçleri biraz dişe gelir olduğunda tuz ve karabiber ile tatlandırın. 
  • Parmesan, tuz ve karabiber ekleyerek servi edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!