Risotto Alla Milanese

Risotto Alla Milanese
25 Kasım 2022

Klasik İtalyan lezzetlerinden biri olan risotto alla milanese, yumuşak ve kremamsı dokusu ile damaklarda iz bırakıyor. Tavuk suyu, parmesan peyniri ve safran ile hazırlanan bu yemeği kalabalık sofralarda sunabilirsiniz. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız, evinizde İtalyan esintilerini hissettirecek risotto alla milanese tarifinin detayları aşağıda. 

Risotto denildiğinde ilk akla gelen mantarlı risotto tarifine de mutlaka göz atın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Risotto Alla Milanese için

Malzemeler

  • 1200 ml tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 küçük soğan, ince doğranmış
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • 300 gr arborio pirinci 
  • Bir tutam safran 
  • 110 gr Parmesan peyniri
  • 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 2 yemek kaşığı maydanoz, kıyılmış 
Risotto Alla Milanese

Nasıl Yapılır

  1. Orta boy bir tencerede tavuk suyunu kaynatın, kenara alarak sıcak tutun.
  2. Büyük bir tencerede, zeytinyağını ısıtın. Soğanı ekleyin, tuz ve karabiber ekleyin ve orta ateşte karıştırarak yumuşayana kadar yaklaşık pişirin.
  3. Pirinci ekleyin ve tavadakilerle iyice harmanlanana kadar karıştırın. 
  4. Safranı et tavuk suyu içerisinde karıştırın ve 1 su bardağı pirince ilave edin. Emilene kadar orta ateşte pişirin.
  5. Kalan tavuk suyunu da aynı şekilde 1’er bardak olarak suyu emdikçe yavaş yavaş ekleyerek devam edin. 
  6. Risotto pirinçleri biraz dişe gelir olduğunda tuz ve karabiber ile tatlandırın. 
  7. Parmesan, tuz ve karabiber ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo