Keten Tohumlu Tarifler: 10 Farklı Tarif
Keten tohumuyla ne yapılır? Keten tohumu hangi yemeklerde kullanılır? İşte, keten tohumu kullanarak yapabileceğiniz birbirinden pratik 10 nefis

Ketengillfer familyasından bir bitki olan keten tohumu, yoğurt, meyve salatası gibi birçok tarifte kullanılabilir. Yüksek oranda lif içeren bu besin, diyet listelerinde de tercih edilir. Uzun süre tokluk hissi verebilir. Bağırsakların çalışmasına ve sindirim sorunlarına destek olur. Peki, keten tohumu hangi tariflere eklenebilir? İşte, keten tohumuyla hazırlayabileceğiniz 10 nefis tarif:

  1. Keten Tohumlu Ayran Aşı


Özellikle Doğu Anadolu'da tüketilen ayran aşı, soğuk bir şekilde servis edilen çorba çeşitlerinden biridir. Yalnızca 6 malzemeden oluşur. Yaz aylarında tercih edilir.

  1. Biberiyeli ve Keten Tohumlu Ekmek


Evde ekmek yapmayı sevenler için, iç harcı biberiye ve keten tohumu ile zenginleştirilmiş bu tarifi öneriyoruz. Ekmek hamurunu dinlendirerek daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

  1. Danimarka Çavdar Ekmeği


Keten tohumu ile hazırlayabileceğiniz bir diğer ekmek çeşidi ise, Danimarka çavdar ekmeğidir. Yüksek miktarda lif, az miktarda yağ içerir. Glisemik indeksi daha düşüktür. 

  1. Keten Tohumlu Bahar Çöreği


Yulaf unu, keten tohumu ve lor peyniri ile hazırlanan bu çörek, 25 dakikalık pişirme süresinin ardından servis edilir. Özellikle misafir ağırlarken tercih edilebilecek tariflerden biridir. 

  1. Keten Tohumlu Kraker


Keten tohumu, kapya biber ve kurutulmuş domates ile hazırlanan bu krakerler, diyet listelerine az miktarda eklenebilir. Ara öğün olarak tüketilebilir. Açlığı bastırır. 

  1. Keten Tohumlu Bisküvi


Kaju, eski kaşar ve baharatlarla hazırlanan bu bisküviler, eşsiz tadıyla herkesi kendine hayran bırakır. Çay veya kahvenin yanında servis edilir. Cam kavanozda muhafaza edilebilir.

  1. Keten Tohumlu Haşhaşlı Muffin


Haşhaş tohumu ve keten tohumu ile zenginleştirilen muffin kek, çay saatlerinin vazgeçilmezidir. Pişirme işleminden sonra ılıması için bekletilir. İsteğe göre üzerine pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.

  1. Keten Tohumlu Puf Böreği


Keten tohumunu börek yapımında kullanmak isteyenler için de nefis bir tarifimiz var. İç harcı beyaz peynir, maydanoz ve keten tohumu ile doldurulan bu böreği, yalnızca 5 malzeme ile hazırlayabilirsiniz.

  1. Keten Tohumlu Susamlı Kraker


Uzm. Dyt. Şebnem Kandıralı Yıldırım'dan gelen bu tarif, diyet listeleri için idealdir. Bir adet kraker, yaklaşık 56 kalori değerindedir.

  1. Yahşi


Çikolata şefi Gamze Baş'tan gelen yahşi tarifi, yulaf, keten tohumu ve kuru meyvelerin karışımından oluşur. Dışı çikolata ve yer fıstığı ile kaplanır. 


Şunlara da göz atın;

  1. Muhallebi tarifleri
  2. Kestaneli tarifler
  3. Kivili tarifler
  4. Fıstık ezmeli tarifler
  5. Granola tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı