ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ KETEN TOHUMLU KRAKER

Keten tohumlu kraker

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Keten tohumlu kraker tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı keten tohumu
  • 1 kırmızı kapya biberi
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı kurutulmuş domates
  • 2 dal yeşil soğan
  • 2 dal taze kekik
  • 2~3 dal taze fesleğen
  • 2 dal taze biberiye
  • Tuz
  • Karabiber

Keten tohumlu kraker Nasıl Yapılır

Keten tohumunu geniş bir kaseye alın. Üzerine ılık su ekleyip iki saat bekleyin. Kalan tüm malzemeyi mutfak robotundan geçirip geniş bir karıştırma kabına alın. Yumuşayan keten tohumlarının suyunu süzüp karışıma ekleyin ve bir spatula yardımıyla karıştırın. Harcı yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Bıçakla dikdörtgen parçalar kesip önceden ısıtılmış 120 derece fırında kıtırlaşıncaya kadar yaklaşık iki saat pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.