ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ KETEN TOHUMLU AYRAN AŞI

Keten Tohumlu Ayran Aşı

Keten tohumlu ayran aşı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Keten Tohumlu Ayran Aşı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g yoğurt 
  • Yarım su bardağı aşurelik buğday 
  • Yarım su bardağı nohut  
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu  
  • 1 tutam taze nane  
  • 1 su bardağı su

Keten Tohumlu Ayran Aşı Nasıl Yapılır?

  • Yoğurdu iyice çırpıp hafif sulandırın. Bir gece önceden suda bekletip haşladığınız buğday ve nohutu ekleyin.
  • Keten tohumu ve ince kıyılmış naneyi de ilave edip karıştırın. Soğuk servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!