ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ KETEN TOHUMLU HAŞHAŞLI MUFFİN KEK

KETEN TOHUMLU HAŞHAŞLI MUFFİN KEK

Keten tohumlu haşhaşlı muffin kek
10 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Keten tohumlu haşhaşlı muffin kek tarifi için malzemeler
  • 3 yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 200 g pudra şekeri
  • 125 g tereyağı
  • 1 paket vanilya Yaklaşık
  • 250 g un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 çorba kaşığı haşhaş tohumu
  • 2 çorba kaşığı keten tohumu
Keten tohumlu haşhaşlı muffin kek Nasıl Yapılır

  • Bir karıştırma kabının içine oda sıcaklığındaki yumurtaları ve pudra şekerini koyun. Mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Eritip ılıttığınız tereyağını ve vanilyayı da ekleyerek 1-2 dakika daha çırpın. Karbonatla karıştırılmış unu bir tel süzgeçle eleyerek ilave edin. Spatula yardımıyla tüm malzemeyi iyice karıştırın.
  • Diğer yandan kağıt kek kalıplarını hazırlayın. Hazırladığınız koyu kıvamlı kek karışımını kağıt kalıpların içine veya yağlanmış mu n kalıplarına, üzerinde 1 cm boşluk bırakacak şekilde paylaştırın. Üzerlerine haşhaş tohumu ve keten tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirip ılındıktan sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!