ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KETEN TOHUMLU HAŞHAŞLI MUFFİN KEK

Keten Tohumlu Haşhaşlı Muffin Kek

Keten tohumlu haşhaşlı muffin kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Keten Tohumlu Haşhaşlı Muffin Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 200 g pudra şekeri
  • 125 g tereyağı
  • 1 paket vanilya Yaklaşık
  • 250 g un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 çorba kaşığı haşhaş tohumu
  • 2 çorba kaşığı keten tohumu

Keten Tohumlu Haşhaşlı Muffin Kek Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kabının içine oda sıcaklığındaki yumurtaları ve pudra şekerini koyun. Mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Eritip ılıttığınız tereyağını ve vanilyayı da ekleyerek 1-2 dakika daha çırpın. Karbonatla karıştırılmış unu bir tel süzgeçle eleyerek ilave edin. Spatula yardımıyla tüm malzemeyi iyice karıştırın.
  • Diğer yandan kağıt kek kalıplarını hazırlayın. Hazırladığınız koyu kıvamlı kek karışımını kağıt kalıpların içine veya yağlanmış mu n kalıplarına, üzerinde 1 cm boşluk bırakacak şekilde paylaştırın. Üzerlerine haşhaş tohumu ve keten tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirip ılındıktan sonra servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!