Keten Tohumlu Susamlı Kraker

Keten Tohumlu Susamlı Kraker
24 Kasım 2023

Esansiyel yağ asitleri ve lif zengini tuzlu kraker, 1 adet kare kraker yaklaşık 56 kcaldir. İsteğe bağlı tarife 1 bardak rendelenmiş mozzarella veya dil peyniri eklenebilir. 

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Keten Tohumlu Susamlı Kraker için

Malzemeler

  • 1/4 bardak susam
  • 1/4 bardak öğütülmüş keten tohumu
  • 1 1/2 bardak tam buğday unu 
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 4 çay kaşığı tereyağı
  • 1/2 bardak süt 
Keten Tohumlu Susamlı Kraker

Nasıl Yapılır

  1. Bir kapta keten tohumu, öğütülmüş keten tohumu, un, kabartma tozu, tuz ve yağı karıştırın. 
  2. Sütü de ekleyip bir hamur kıvamına getirin. Streç filme sarıp 10-20 dk buzdolabında bekletin.
  3. Hamuru dörde bölüp, unlanmış bir zeminde dikdörtgen olacak şekilde ince açın.
  4. 6 cmlik kareler halinde kesip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. 
  5. Fırını 160 dereceye ısıtın. Gevrek ve altın rengi olana kadar 20 dk pişirin. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo