ANASAYFA YAZARLAR DİYETTEN FAZLASI KETEN TOHUMLU SUSAMLI KRAKER

Keten Tohumlu Susamlı Kraker

Keten tohumlu susamlı kraker

Esansiyel yağ asitleri ve lif zengini tuzlu kraker, 1 adet kare kraker yaklaşık 56 kcaldir. İsteğe bağlı tarife 1 bardak rendelenmiş mozzarella veya dil peyniri eklenebilir. 

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Keten Tohumlu Susamlı Kraker Tarifi İçin malzemeler

  • 1/4 bardak susam
  • 1/4 bardak öğütülmüş keten tohumu
  • 1 1/2 bardak tam buğday unu 
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 4 çay kaşığı tereyağı
  • 1/2 bardak süt 

Keten Tohumlu Susamlı Kraker Nasıl Yapılır?

  • Bir kapta keten tohumu, öğütülmüş keten tohumu, un, kabartma tozu, tuz ve yağı karıştırın. 
  • Sütü de ekleyip bir hamur kıvamına getirin. Streç filme sarıp 10-20 dk buzdolabında bekletin.
  • Hamuru dörde bölüp, unlanmış bir zeminde dikdörtgen olacak şekilde ince açın.
  • 6 cmlik kareler halinde kesip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. 
  • Fırını 160 dereceye ısıtın. Gevrek ve altın rengi olana kadar 20 dk pişirin. 

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!