ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KETEN TOHUMLU PRATİK PUF BÖREĞİ

Keten Tohumlu Pratik Puf Böreği

Keten tohumlu pratik puf böreği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Keten Tohumlu Pratik Puf Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 ekmek hamuru

İç harcı içi

  • 150 g beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Keten Tohumlu Pratik Puf Böreği Nasıl Yapılır?

  • Hafif yoğurduğunuz ekmek hamurunun üzerini nemli bir bezle kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Dinlenen hamuru 12 bezeye ayırıp yoğurun.
  • İç harcı için beyaz peyniri bir kaseye alarak çatalla ezin. İnce kıydığınız maydanoz ve keten tohumunu ekleyip karıştırın.
  • Ekmek hamurunu elinizle hafif bastırarak açın. İçine peynirli harçtan koyup yuvarlayarak kapatın. Kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.

Klasik tariflerden sıkılanlar için, lor peyniri ile hazırlayabileceğiniz puf böreği tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!