Keten Tohumlu Pratik Puf Böreği

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Keten Tohumlu Pratik Puf Böreği

Fotoğraf: Sezer Yalçınkaya

Tarif ve Yapım: Lezzet MutfakStudio

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Keten Tohumlu Pratik Puf Böreği için

Malzemeler

  • 1 ekmek hamuru

İç harcı içi

  • 150 g beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
Keten Tohumlu Pratik Puf Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Hafif yoğurduğunuz ekmek hamurunun üzerini nemli bir bezle kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Dinlenen hamuru 12 bezeye ayırıp yoğurun.
  2. İç harcı için beyaz peyniri bir kaseye alarak çatalla ezin. İnce kıydığınız maydanoz ve keten tohumunu ekleyip karıştırın.
  3. Ekmek hamurunu elinizle hafif bastırarak açın. İçine peynirli harçtan koyup yuvarlayarak kapatın. Kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.

Klasik tariflerden sıkılanlar için, lor peyniri ile hazırlayabileceğiniz puf böreği tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo