Kabaklı Meze Tarifleri: Kabakla Yapılan 10 Meze Tarifi
Kabak, Türk mutfağında yaygın olarak kullanılan bir sebzedir. Peki, kabakla hangi mezeler yapılır? İşte, yemeklerin yanına çok yakışacak, kabakla yapabileceğiniz 10 nefis meze tarifi:

Düşük kalorili olması sebebiyle diyet yapanların vazgeçilmezi olan kabak, lezzetiyle sofralarda her zaman kendine yer bulur. Ancak kabağı ana yemeklerde kullanmak istemiyorsanız, sizler için birbirinden farklı meze tariflerimiz var. Bol kabaklı mezeleri hem yemeklerinizin yanında sunabilir, hem de hafif beslenmek istediğiniz günlerde ara öğün olarak tüketebilirsiniz. İşte, yemeklerin yanına çok yakışacak kabaklı meze tarifleri:

  1. Peynirli Kabak Rulo

Beyaz peynir ve ızgara edilmiş kabak ile hazırlanan bu meze, özellikle davet sofralarının vazgeçilmezidir. Marine sosuna batırılan kabaklar, ızgarada pişirildikten sonra beyaz peynirle doldurulur ve rulo şeklinde sarılarak servis edilir. 

  1. Bademli Kabak

Girit kabağı veya sakız kabağı ile hazırlanan bu meze, dereotu, yoğurt ve badem ile zenginleştirilir. Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan bu mezeyi, 20-25 dakikada kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Kabak Tarator

Kabak, zeytinyağı, yoğurt ve sarımsak ile hazırlanan bu meze, en meşhur tariflerden biridir. Ortalama 10 dakika içinde hazırlanır. Taze balık ve et yemekleriyle birlikte ikram edilebilir. 

  1. Cevizli Kabak Salatası

Hem salata, hem de meze olarak sunulan cevizli kabak, sarımsak, yoğurt, mayonez ve zeytinyağı ile zenginleştirilir. Videolu anlatımıyla kolayca hazırlanan cevizli kabağı, tavuk yemeklerinin yanında sunabilirsiniz.

  1. Yoğurtlu Kabak

Kabak, avokado, süzme peynir ve sarımsak ile hazırlanan yoğurtlu kabak, isteğe göre ekmek dilimlerinin üzerinde servis edilebilir. Yoğurtlu kabak mezesini, soğuk bir şekilde sunabilirsiniz.

  1. Kuskuslu Kabak

Kuskus, kabak, yoğurt, mayonez ve cevizle hazırlanan bu meze, hem et, hem de sebze yemeklerinin yanında sunulabilir. İsteğe göre kuskus yerine ince bulgur da kullanabilirsiniz.

  1. Havuçlu Kabak Mezesi

Havuç ve kabağın tavada sotelenmesi ile hazırlanan bu meze, sonrasında yoğurt, mayonez ve zeytinyağı ile karıştırılır. Hindi ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakıştığını söyleyebiliriz. 

  1. Kabak Humus

Orijinalinde nohutla yapılan humusu bu kez kabak ile hazırlamaya ne dersiniz? Kabak, tahin ve sarımsakla hazırlanan humusu, dolmalık fıstıkla süsleyebilirsiniz.

  1. Kabak Sıyırma

Girit kabağı, zeytinyağı, pirinç ve limon suyu ile hazırlanan kabak sıyırma, özellikle yaz aylarında sık sık tercih edilir. Ilık veya soğuk bir şekilde servis edilen bu meze, dereotu ile zenginleştirilir. 

  1. Kabak Kızartma

Kabakların ince ince dilimlenip tavada kızartılmasıyla hazırlanan bu meze, sarımsaklı yoğurt eşliğinde sunulur. Özellikle sebze yemeklerinin yanına çok yakışır. 

Şunlara da göz atın;

  1. Kabaklı diyet yemekleri
  2. Kolay meze tarifleri
  3. Domatesli meze tarifleri
  4. Patlıcanlı meze tarifleri
  5. Yoğurtlu meze tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Yöresel Börek Tarifleri: 12 Nefis Tarif
Raf Ömrü Uzun Olan Besinler: Uzun Süre Saklanan 15 Gıda
Dolmalık Biber Nasıl Seçilir: Dişi Biber Mi, Erkek Biber Mi?
Şef Elif Edes'ten 6 Patlıcanlı Tarif
Pekmez Kaç Kalori, Diyette Pekmez Yenir Mi?
Maltepe Kahvaltı Mekanları: Maltepe'deki En İyi 6 Kahvaltı Mekanı