Kuskuslu Kabak

Kuskuslu Kabak
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kuskuslu Kabak için

Malzemeler

  • 4 kabak
  • 1 çay bardağı kuskus
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay bardağı kıyılmış dereotu
Kuskuslu Kabak

Nasıl Yapılır

Kabağı rendeleyip tencereye alın. Tencereye kuskus, su, tuz ve ayçiçeği yağını ekleyip pişmeye bırakın. Kabakları suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğuduktan sonra mayonez, yoğurt, dereotu, ezilmiş sarımsak ve ceviz içini ekleyip karıştırın. Dereotu ile süsleyip servis yapın.

Kuskuslu kabağı isteğe göre ince bulgurla da hazırlayabilirsiniz. Kırmızı pul biber ilave edip hafif acı bir tat verebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo