ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ KUSKUSLU KABAK

Kuskuslu kabak

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuskuslu kabak tarifi için malzemeler

  • 4 kabak
  • 1 çay bardağı kuskus
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay bardağı kıyılmış dereotu

Kuskuslu kabak Nasıl Yapılır

Kabağı rendeleyip tencereye alın. Tencereye kuskus, su, tuz ve ayçiçeği yağını ekleyip pişmeye bırakın. Kabakları suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğuduktan sonra mayonez, yoğurt, dereotu, ezilmiş sarımsak ve ceviz içini ekleyip karıştırın. Dereotu ile süsleyip servis yapın.

Kuskuslu kabağı isteğe göre ince bulgurla da hazırlayabilirsiniz. Kırmızı pul biber ilave edip hafif acı bir tat verebilirsiniz.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:55:57

bnce bunu herkes denemeli çok güzel bir byram tatlısı bnce.....

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.