Yoğurtlu Kabak

Yoğurtlu Kabak
25 Ekim 2023
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Yoğurtlu Kabak için

Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 adet avokado (Olgun, yumuşak olmalı)
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 100 g süzme peynir
  • 1 diş dövülmüş sarımsak
  • Yarım limon
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 5-6 dal dereotu
  • 50 g ceviz içi

Servis önerisi

  • Verev şeklinde kesilip fırında kızartılmış simit parçaları ile birlikte servis yapabilirsiniz.
Yoğurtlu Kabak

Nasıl Yapılır

  1. Avokadoyu dilimleyip bir kaseye alın ve üzerine yarım limon suyunu sıkarak ezin.
  2. Kabakları rendeleyip elinizle sıkarak fazla suyunu alın (Orta kısmı çok çekirdekli ise rende esnasında ayırın).
  3. Tavayı ısıtıp, zeytinyağını ve kabakları ilave edin, yüksek ateşte 1-2 dakika tuz ve karabiber ilavesiyle soteleyin. Fazla suyunu bırakması için bir tel süzgeçe alın. 5 dakika kadar bekletin.
  4. Kabakları, avokadoyu, ceviz içini, yoğurdu, çatalla ezdiğiniz süzme peyniri ve sarımsakları karıştırın. İnce kıydığınız dereotunu ilave edin. Tuzunu ve biberini kontrol edip gerekirse ekleyin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo