ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER YOĞURTLU KABAK

YOĞURTLU KABAK

Yoğurtlu kabak
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yoğurtlu kabak tarifi için malzemeler
  • 2 adet kabak
  • 1 adet avokado (Olgun, yumuşak olmalı)
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 100 g süzme peynir
  • 1 diş dövülmüş sarımsak
  • Yarım limon
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 5-6 dal dereotu
  • 50 g ceviz içi

Servis önerisi

  • Verev şeklinde kesilip fırında kızartılmış simit parçaları ile birlikte servis yapabilirsiniz.
Yoğurtlu kabak Nasıl Yapılır

  • Avokadoyu dilimleyip bir kaseye alın ve üzerine yarım limon suyunu sıkarak ezin.
  • Kabakları rendeleyip elinizle sıkarak fazla suyunu alın (Orta kısmı çok çekirdekli ise rende esnasında ayırın).
  • Tavayı ısıtıp, zeytinyağını ve kabakları ilave edin, yüksek ateşte 1-2 dakika tuz ve karabiber ilavesiyle soteleyin. Fazla suyunu bırakması için bir tel süzgeçe alın. 5 dakika kadar bekletin.
  • Kabakları, avokadoyu, ceviz içini, yoğurdu, çatalla ezdiğiniz süzme peyniri ve sarımsakları karıştırın. İnce kıydığınız dereotunu ilave edin. Tuzunu ve biberini kontrol edip gerekirse ekleyin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!