ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR HAVUÇLU KABAK MEZESİ

Havuçlu kabak mezesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuçlu kabak mezesi tarifi için malzemeler

  • 2 kabak 2 havuç 3 çorba kaşığı yoğurt 3 çorba kaşığı mayonez 1 çay bardağı zeytinyağı 2 diş sarımsak 2 dal dereotu Tuz

Havuçlu kabak mezesi Nasıl Yapılır

Kabak ve havuçları temizleyip rendeleyin. Zeytinyağının yarısını tavada ısıtın. Kabak ve havucu ekleyip soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Sarımsakları soyup ezin ve bir kâseye alın. Kabak, havuç, yoğurt, mayonez, kalan zeytinyağını ve tuz ekleyip karıştırın. Dereotu ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.