ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ KABAK SIYIRMA

Kabak Sıyırma

Kabak sıyırma

Yaz sofralarınızı zenginleştirecek leziz bir yemek tarifi ile karşınızdayız. Diyet listelerinin vazgeçilmezi olan kabağı, bu kez sıyırma tarifinde kullandık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Malzemeler hazırsa, ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz kabak sıyırma tarifine geçebiliriz.

Kabak yemeye doyamayanlar için kabak bastı ve kabak sarması tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kabak Sıyırma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg Girit kabağı
  • 2 orta boy kuru soğan (Piyazlık doğranmış)
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 1 adet limon
  • 2 adet kesme şeker
  • Birkaç dal dereotu (Doğranmış)
  • Zeytinyağı 
  • Tuz
  • 1 çay bardağı sıcak su (gerekirse biraz daha arttırılabilir)

Kabak Sıyırma Nasıl Yapılır?

  • Kabakların kabuklarını soymadan yıkayın ve soyma aletiyle boylamasına ince dilimleyin.
  • Soğanı uygun bir tencerede zeytinyağı ile birlikte şeffaflaşana kadar soteleyin. Ardından kabakları tencereye ekleyin ve limonu kabakların üzerine sıkıp, pirinci ilave edin.
  • Daha sonra tuz ve toz şeker serperek karıştırın. Kapağı kapalı olarak, kısık ateşte pirinç ve kabak yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişerken suyunu kontrol edin, gerekirse çok az daha sıcak su ilave edin.
  • Pişen yemeği ocaktan alın ve içine dereotunu ilave ederek karıştırdıktan sonra ılınmaya bırakın.
  • Kabak sıyırmayı servis tabağına alarak ılık veya soğuk servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!