Başlangıç Yemekleri: Sıcak ve Soğuk 10 Başlangıç Tarifi
Başlangıç yemekleri nelerdir? Başlangıçta ne sunulabilir? İşte, ana menüye geçmeden önce misafirlere ikram edebileceğiniz sıcak ve soğuk 10 nefis başlangıç tarifi:

Başlangıç yemekleri, ana yemeğe geçmeden önce atıştırmak amacıyla sunulan ikramlardır. Genellikle küçük porsiyonlar halinde sunulan başlangıçlar, sıcak ve soğuk olarak ikiye ayrılır. Dünyanın hemen her yerinde sunulan başlangıçlar, mideyi ana yemeğe alıştırmak için de tercih edilir. Davetlerde ve büyük organizasyonlarda mutlaka yer verilir. İşte, ana menüye geçmeden önce sunabileceğiniz 10 farklı başlangıç tarifi:

  1. Kabak Tarator

Kabak, yoğurt ve dereotu ile hazırlanan tarator, soğuk başlangıçlardan biridir. İsteğe göre küçük kızarmış ekmek dilimlerinin üzerinde de sunabilirsiniz.

  1. Volovan

Fransız mutfağına ait bir tarif olan volovan, milföy,  ve kaşar peynirinin birleşiminden oluşur. Küçük porsiyonlar halinde sunulur. Şık sunumuyla mutlaka denemeniz gereken tariflerden biridir.

  1. Humus

Nohut ve tahin ile hazırlanan humus, Lübnan mutfağıyla özdeşleşmiştir. Ülkemizde ise en çok Hatay mutfağında tüketilir. Videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Parmigiana

İtalyan mutfağıyla özdeşleşen parmigiana, patlıcan dilimlerinin domates sosu ve peynir ile kaplanmasıyla hazırlanır. Parmesan ve mozzarella peyniri kullanılır.

  1. Bruschetta

Başlangıç yemeği denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de, bruschettadır. Kızarmış ekmeklerin üzerine domates, sarımsak, zeytin ve mantar eklenebilir.

  1. Paçanga Böreği

Balkan mutfağıyla özdeşleşen paçanga böreği, pastırma ve kaşar peyniri ile doldurulur. Dışı galeta ununa batırıldıktan sonra, kızartılarak servis edilir.

  1. Haydari

Yalnızca 5 malzemeden oluşan haydari, yoğurt ve sarımsak ile hazırlanır. Bir porsiyonu, yaklaşık 65 kalori değerindedir.

  1. Kabak Mücver

Kabak, dereotu ve peynir ile hazırlanan mücver, yaklaşık 80 kaloridir. Küçük porsiyonlar halinde servis edilir. Mücverin yanına bir kaşık yoğurt da eklenebilir.

  1. Muhammara

Kırmızı biber, salça ve pul biber ile hazırlanan muhammara, acı severlerin favori lezzetlerindendir. Başlangıçta sunularak iştahın açılması sağlanabilir.

  1. Chicken Fingers ve Parmak Patates

Hazır olarak alabileceğiniz chicken fingerslerı, fırında veya kızartma usulüyle pişirebilirsiniz. Yanına parmak patates ekleyerek, menüyü zenginleştirebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Nefis ikramlıklar
  2. Tadımlık tarifler
  3. Sebze kızartması tarifleri
  4. Kanepe tarifleri
  5. En güzel sütlü tatlılar

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Goji Berry Faydaları Nelerdir, Ne Kadar Tüketilmeli?
Kahvenin Serüveni
Gül Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Yüz Bakımında Kullanılan 6 Doğal Malzeme
Kabak Çekirdeği Kilo Verdirir Mi?
Ispanak Borani Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif