BEYAZ ÇİKOLATALI VE MANGOLU CRUMBLE

Beyaz çikolatalı ve mangolu crumble
6 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beyaz çikolatalı ve mangolu crumble tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı un
  • 60 g soğuk tereyağı
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Harcı için

  • 2 su bardağı küp doğranmış mango
  • 1 çay bardağı damla beyaz çikolata
  • 2 yemek kaşığı esmer toz şeker

Üzeri için

  • Tereyağı File Antep fıstığı

Servis için

  • Dondurma
Beyaz çikolatalı ve mangolu crumble hazırlanışı

  • Un, küp doğradığınız soğuk tereyağı ve pudra şekerini geniş bir karıştırma kabına alın. Parmak uçlarınızla ovalayarak kum gibi oluncaya kadar karıştırın.
  • İç harcı için kabuklarını soyup küp doğradığınız mangoları geniş bir kaseye alın. Damla beyaz çikolata ve esmer toz şekeri ilave edip harmanlayın. Mangolu karışımı ısıya dayanıklı servis kaplarına paylaştırın.
  • Üzerlerine unlu karışımdan ilave edin. Kalıplara birer tatlı kaşığı kadar daha tereyağı ekleyin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerini dondurma ve file Antep fıstığı ile süsleyerek ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!