ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ MANGO KREMALI CHEESECAKE

Mango kremalı cheesecake

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mango kremalı cheesecake tarifi için malzemeler

Tabanı için

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın

Dolgusu için

  • 2 yemek kaşığı toz jelatin
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 300 g tuzsuz krem peynir
  • 200 ml yoğunlaştırılmış süt
  • 200 ml çırpılmış krema
  • 400 g dilimlenmiş mango

Üzeri için

  • Karamel sos

Mango kremalı cheesecake Nasıl Yapılır

Tabanı için bisküvleri rondodan geçirip un haline getirin. Bir kaba alıp eritilmiş tereyağı ve tarçın ile karıştırın. 20 cm’lik kelepçeli bir tart kalıbına yağlı kağıt serip harcı elinizle bastırarak yayın. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Dolgusu için toz jelatin ve toz şekeri sıcak su ile eritin. Krem peynir, yoğunlaştırılmış süt ve çırpılmış kremayı geniş bir kaba alarak mikserle çırpın. Kremadan 1.5 su bardağı kadar ayırın. Kalanına mangoyu ekleyip tekrar çırpın. Mangolu kremayı dolaptan çıkarttığınız tabanın üzerine yayın. Üzerine sade kremayı yayıp cheesecake’inizi buzdoalbına alın. İyice soğuduktan sonra üzerine karamel sos gezdirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.