ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ MANGO KREMALI CHEESECAKE

Mango Kremalı Cheesecake

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Mango Kremalı Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

Tabanı için

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın

Dolgusu için

  • 2 yemek kaşığı toz jelatin
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 300 g tuzsuz krem peynir
  • 200 ml yoğunlaştırılmış süt
  • 200 ml çırpılmış krema
  • 400 g dilimlenmiş mango

Üzeri için

  • Karamel sos

Mango Kremalı Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • Tabanı için bisküvleri rondodan geçirip un haline getirin. Bir kaba alıp eritilmiş tereyağı ve tarçın ile karıştırın.
  • 20 cm’lik kelepçeli bir tart kalıbına yağlı kağıt serip harcı elinizle bastırarak yayın. Buzdolabında 30 dakika bekletin.
  • Dolgusu için toz jelatin ve toz şekeri sıcak su ile eritin. Krem peynir, yoğunlaştırılmış süt ve çırpılmış kremayı geniş bir kaba alarak mikserle çırpın.
  • Kremadan 1.5 su bardağı kadar ayırın. Kalanına mangoyu ekleyip tekrar çırpın. Mangolu kremayı dolaptan çıkarttığınız tabanın üzerine yayın.
  • Üzerine sade kremayı yayıp cheesecake’inizi buzdolabına alın. İyice soğuduktan sonra üzerine karamel sos gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!