ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ MANGOLU TART

Mangolu Tart

Ana vatanı Hindistan olan mango, ülkemizde en çok Akdeniz'de yetişir. Hazırsanız, aromatik tadıyla mangolu tart tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mangolu Tart Tarifi İçin malzemeler

Tart hamuru için

  • 250 gr un
  • 125 gr tereyağı
  • 40 gr pudra şekeri
  • 100 ml soğuk su
  • 1 tutam tuz

İç harcı için

  • 2 mango
  • 1 küçük kase portakal marmeladı
  • 100 ml krema

Mangolu Tart Nasıl Yapılır?

  • Un, tereyağı, pudra şekeri, soğuk su ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Malzemeler özleşene kadar yoğurun.
  • Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. Fırını 180 derecede ısıtın. Krema ve portakal marmeladını bir kasede karıştırın.
  • Hamuru içi yağlanmış 16 cm çapında tart kalıbına yayın. Üzerine yağlı kağıt ve bakliyat ekleyip sıcak fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp ılındırın.
  • Mangonun kabuğunu soyup incecik dilimleyin. Marmelatlı kremayı tart hamurunun üzerine yayın. Mango dilimlerini dizin.
  • Sıcak fırında 15 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak çilekli tart tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!