Mangolu Tart

Mangolu Tart
18 Eylül 2020

Ana vatanı Hindistan olan mango, ülkemizde en çok Akdeniz'de yetişir. Hazırsanız, aromatik tadıyla mangolu tart tarifine geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Mangolu Tart için

Malzemeler

Tart hamuru için

  • 250 gr un
  • 125 gr tereyağı
  • 40 gr pudra şekeri
  • 100 ml soğuk su
  • 1 tutam tuz

İç harcı için

  • 2 mango
  • 1 küçük kase portakal marmeladı
  • 100 ml krema
Mangolu Tart

Nasıl Yapılır

  1. Un, tereyağı, pudra şekeri, soğuk su ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Malzemeler özleşene kadar yoğurun.
  2. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. Fırını 180 derecede ısıtın. Krema ve portakal marmeladını bir kasede karıştırın.
  3. Hamuru içi yağlanmış 16 cm çapında tart kalıbına yayın. Üzerine yağlı kağıt ve bakliyat ekleyip sıcak fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp ılındırın.
  4. Mangonun kabuğunu soyup incecik dilimleyin. Marmelatlı kremayı tart hamurunun üzerine yayın. Mango dilimlerini dizin.
  5. Sıcak fırında 15 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak çilekli tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo