Çiçeklerle Yapılan Kahvaltılık Reçel Tarifleri

Reçel nasıl yapılır, reçel çeşitleri nelerdir? Klasik reçel tariflerinden sıkılanlar için özel çiçeklerle hazırlanan tarifleri derledik. İşte, kahvaltıda sunabileceğiniz ev yapımı 7 farklı çiçek reçeli:
Çiçeklerle Yapılan Kahvaltılık Reçel Tarifleri
24 Nisan 2024, 21:27

Meyvelerin çeşitli şekillerde kaynatılmasıyla hazırlanan reçel, kahvaltılarda sunulur. Özellikle çıtır ekmek dilimleri ile birlikte servis edilen reçeller, konserve olarak hazırlanabilir. Bu sayede kış için de saklanabilir. En bilinen reçel çeşitleri; Çilek reçeli, kayısı reçeli, vişne reçeli, portakal reçeli vs. olsa da bu kez çiçeklerden yapılan reçel tariflerini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Listemizdeki tariflerden ilham alabilir, daha fazlasına reçel tarifleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. İşte, 7 nefis çiçek reçeli tarifi:


  1. Itırlı Limon Reçeli


Itır çiçeği ve limonlardan hazırlanan bu reçel, nefis tadı ve mis gibi kokusuyla kahvaltı sofralarının favorisi olacak. Porsiyonu yaklaşık 130 kalori olan ıtırlı limon reçelini, kavanozlara koyarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.


  1. Gül Reçeli


Gül yapraklarından hazırlanan bu reçel, hoş kokusu ile gönlünüzü fethedecek. Yalnızca 4 malzemeyle hazırlanan gül reçelini, karanfil ile tatlandırabilirsiniz.


  1. Mürver Çiçeği Reçeli


Reçel ve sirkelere koku vermek için kullanılan mürver çiçeği, bağışıklığı güçlendirir ve alerji ataklarını azaltır. Mürver çiçeği reçelinde aroma katmak için elma suyu da kullanılmalıdır.


  1. Zambak Reçeli


Tohumları çıkartılmış zambak yaprakları, genellikle reçel yapımında kullanılır. Zambağın yaklaşık 110 farklı çeşidi olduğu için, satın alırken reçel yapımına uygun olan çeşitleri tercih edilmelidir.


  1. Karabaş Otu Reçeli


Genelde süs bitkisi olarak kullanılan karabaş otu, Akdeniz ve Ege mutfağında reçel yapımında tercih edilir. Karabaş otunun çiçekleri, ağrıları dindirir ve vücuda kuvvet verir.


  1. Gelincik Reçeli


Adını en az bir kez duymuş olabileceğiniz gelincik, genellikle kırmızı gıda boyası yapımında kullanılır. Bazı yörelerde gelinciğin çiçeklerinden kahvaltılık reçeller hazırlanır. Hazırlanan gelincik reçeli, cam kavanozlarda muhafaza edilir.


  1. Portakal Çiçeği Reçeli


Portakal reçeline aşina olsak da, portakalın çiçeklerini çok fazla kullanmıyoruz. Hamur işleri ve pastacılık yapımında koku vermek için kullanılan portakal çiçeğinin suyunu çıkarttıktan sonra kahvaltılık reçeller hazırlayabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Yaz meyvelerinden reçel tarifleri
  2. Sağlıklı kahvaltı tarifleri
  3. Kolay kahvaltı tarifleri
  4. Faydalı şifalı bitkiler
  5. Adet sancılarına iyi gelen bitki çayları
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo