ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU AKDENİZ YEMEKLERİ GÜL REÇELİ

Gül reçeli

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Gül reçeli tarifi için malzemeler

  • 350 gr reçellik gül
  • 6 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı limon suyu

Gül reçeli Nasıl Yapılır

  • Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün.
  • Gül yapraklarını tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyin. Hafif ovup yarım saat bekletin.
  • Suyu ilave edip tencerenin ağzı açık olarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişirme sırasında oluşan köpüğü kevgirle alın.
  • Reçel kıvamına gelince tencereyi ateşten alıp soğutun. İyice soğuyan reçeli kavanozlara paylaştırın.

    Afiyet olsun.

    Kahvaltı sofralarını renklendirmek için kayısı reçeli tarifini notlarınıza eklemeyi unutmayın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.