ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ GELİNCİK REÇELİ

Gelincik Reçeli

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gelincik Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg gelincik çiçeği
  • 1 kg toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 limonun suyu

Gelincik Reçeli Nasıl Yapılır?

Doğanın en güzel renklerini sofralarınıza taşımanın tam zamanı. Çiçeklerin tohumlarını ve siyah kısımlarını keserek çıkarın. Yapraklarını kaynayan suya ilave edip bir taşım kaynatın. Ocaktan alın. Bol suyla yıkayın. Yaprakları süzgece alıp suyunu süzdürün.

Diğer tarafta su ile şekeri kaynatıp şurubu hazırlayın. Yaprakları bu şuruba ilave edin. Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin. Sıcakken kavanozlara aktarıp kapağını sıkıca kapatın. Soğuyunca servis yapın.

GELİNCİK
Gelincikgiller familyasından, çiçeği parlak ve kırmızı bir bitkidir. Taç yaprakları şekerlemecilikte, özellikle de yassı bonbonlar ve kırmızı renkli, kokulu pişmiş şekerlemelerde gıda boyası olarak kullanılır. Kimi yörelerde ise tıpkı gül reçeli gibi reçeli yapılabilir. Hemen hemen her yörede kendiliğinden yetişir. Yol kenarlarından toplanan gelincikler bol suyla yıkanmalıdır.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!