ANASAYFA TARİFLER BAYRAM YEMEKLERİ DALYAN KÖFTE

Dalyan Köfte

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dalyan Köfte Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 750 gr dana kıyması
  • 750 gr koyun kıyması
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 2 soğan
  • 4 yumurta
  • 3 havuç
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Domatesli sos için

  • 30 gr margarin
  • Yarım su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı domates püresi
  • 5 su baradağı et suyu

Dalyan Köfte Nasıl Yapılır?


 Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Ekmek içini ıslatıp elinizle ufalayın. Maydanozu temizleyip kıyın. Soğanların kabuklarını soyup rendeleyin. Havuçları temizleyip diri kıvamda haşlayın. Yumurtaların ikisini katı kıvamda haşlayın.

Kıymaları bir kaba alıp yoğurun. Ekmek içi, maydanoz, soğan, kimyon, 2 yumurta, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurmaya devam edin. Köfteli harcını düz bir zemin üzerine alıp dikdörtgen şeklinde açın. Ortasına yumurta ve havucu yerleştirin. Rulo şekline getirin. Fırın kabına yerleştirip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Köftenin pişen suyunu bir kaba ayırın.

Domatesli sos için, margarini bir tavaya alıp ısıtın. Unu ilave edin. Köftenin suyundan azar azar ilave edip unu kavurmaya devam edin. Domates püresini ekleyip bir taşım kaynatın. Et suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Sosu ocaktan alın. Köfteyi servis tabağına alıp dilimleyin. Sosu üzerine gezdirip servis yapın.

 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!