ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ KARABAŞ OTU REÇELİ

Karabaş Otu Reçeli

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karabaş Otu Reçeli Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr karabaş otu
  • 4 su bardağı su

Şurubu için

  • 1 kg toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 limonun suyu

Karabaş Otu Reçeli Nasıl Yapılır?

Doğanın en güzel renklerini sofralarınıza taşımanın tam zamanı. Karabaş otunu 4 su bardağı suyla harlı ateşte haşlayıp suyunu süzdürün.

Diğer tarafta 2 su bardağı haşlama suyu ile 2 su bardağı suyu karıştırın. Toz şeker ilave edip kaynatın.

Haşladığınız karabaş otlarının suyunu elinizle iyice sıkıp şekerli suya ilave edin. Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ilınınca kavanoza aktarıp servise hazır hale getirin.

KARABAŞOTU
Ballıbabagiller familyasından çok yıllık otsu bir bitkidir. Ezildiği zaman kuvvetli ve hoş olmayan bir koku çıkarır. Çiçekleri mavi veya menekşe rengindedir. Ülkemizde alçak maki gruplarıyla birlikte yetişir. Genellikle süs bitkisi olarak kullanılan karabaşotu, Ege ve Akdeniz yöresinde reçel olarak da tüketilmektedir. Reçel yapımında çiçekleri kullanılır. Kuvvet verici ve ağrı dindirici özelliği vardır.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!