Karabaş Otu Reçeli

Karabaş otu, ballıbabagiller familyasından çok yıllık otsu bir bitkidir. Ezildiği zaman kuvvetli ve hoş olmayan bir koku çıkarır. Çiçekleri mavi veya menekşe rengindedir. Ülkemizde alçak maki gruplarıyla birlikte yetişir. Genellikle süs bitkisi olarak kullanılan karabaşotu, Ege ve Akdeniz yöresinde reçel olarak da tüketilmektedir. Reçel yapımında çiçekleri kullanılır. Kuvvet verici ve ağrı dindirici özelliği vardır.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
45 dakika

Karabaş Otu Reçeli Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 500 gr karabaş otu
- 4 su bardağı su
Şurubu için
- 1 kg toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 limonun suyu
Karabaş Otu Reçeli Nasıl Yapılır?
- Doğanın en güzel renklerini sofralarınıza taşımanın tam zamanı. Karabaş otunu 4 su bardağı suyla harlı ateşte haşlayıp suyunu süzdürün.
- Diğer tarafta 2 su bardağı haşlama suyu ile 2 su bardağı suyu karıştırın. Toz şeker ilave edip kaynatın.
- Haşladığınız karabaş otlarının suyunu elinizle iyice sıkıp şekerli suya ilave edin.
- Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ilınınca kavanoza aktarıp servise hazır hale getirin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR