ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR GERÇEK TİRAMİSU

Gerçek Tiramisu

Gerçek Tiramisu

Geleneksel bir İtalyan tatlısı olan tiramisu, dünyaca ünlü bir tatlı çeşididir. Tiramisunun ana malzemeleri espresso ve mascarpone peyniridir. Ortalama 40-45 dakikada hazırlanır. Oldukça lezzetli bir tatlı olan tiramisunun keki, kedidili bisküvi ile hazırlanır. Peki, gerçek tiramisu nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, Roberto Şef'in gerçek tiramisu tarifine başlayabiliriz.

Farklı kültürlerin tatlılarını denemeyi sevenler için karamel soslu trileçe ve nefis çikolatalı sufle tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Gerçek Tiramisu Tarifi İçin malzemeler

  • 8-10 adet yumurta (yumurtanın beyazı ve sarısı ayrı)
  • 7-8 soğuk espresso
  • 400 gram mascarpone peyniri
  • 100 gram toz şeker
  • 1 paket kedidili bisküvi
  • 50 gram su

Gerçek Tiramisu Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak geniş bir kabın içerisine yumurta beyazlarını ekleyin ve mikser ile çırpın.
  • Toz şeker ve suyu kaynatın. Köpüklenmeye başlayan yumurta beyazının içerisine şekerli su karışımını ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Krem şanti kıvamına gelen yumurtalı karışımı başka bir kabın içerisine alın ve buzdolabında bekletin.
  • Yumurta sarılarını da mikser ile çırpın. Kaynatılmış şekerli suyu, yumurtanın üzerine ekleyin ve hafif köpükleninceye kadar çırpın.
  • Krema kıvamına gelen yumurta sarısının içerisine mascarpone peyniri ekleyin. Spatula ile malzemeleri karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı yumurta beyazının üzerine ilave edin. Altta kalan yumurta beyazı karışımını, üste gelecek şekilde karıştırın.
  • Kedidili bisküvileri soğuk espressoya batırın ve borcamın içerisine dizin.
  • Bisküvilerin üzerine hazırladığınız kremayı sürün ve eşit bir şekilde yayın.
  • Tekrardan espressoya batırılmış kedidili bisküvilerini dizin ve üzerine krema ekleyin.
  • Hazırladığınız tiramisuyu, en az iki saat buzdolabında bekletin ve servis edin. Afiyet olsun.

Gerçek Tiramisu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tiramisu yapımında mutlaka mascarpone peyniri kullanılmalıdır.
  • Kremanın kıvamını tutturabilmek için soğuk ve taze yumurta kullanmaya özen gösterin.
  • Yumurtaları pastörize etmek için, kaynamış şekerli su karışımını hem yumurta beyazına, hem de yumurta sarısına ekleyin.
  • Malzemelerin kıvam alıncaya kadar çırpılması oldukça önemlidir.
  • Espresso yoksa, filtre kahve de kullanılabilir. Kahvenin soğuk bir şekilde kullanılmalıdır.
  • Hazırladığınız tiramisuyu tepsi yerine kupta da servis edebilirsiniz.
  • Aroma katmak için çilek dilimleri veya böğürtlen ile süsleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Tiramisu Kaç Kalori?

  • Tiramisunun bir porsiyonu, yaklaşık 170 kaloridir. 
Yorumlar

Aslican 21 Eylül 2020, 12:27

Enfes bir tatlı tarifi, elinize sağlık


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!