Akdeniz Usulü Somon Balığı

Akdeniz Usulü Somon Balığı
02 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Akdeniz Usulü Somon Balığı için

Malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr somon balığı
  • 1 soğan
  • 2 defne yaprağı
  • Yarım kereviz
  • 1 havuç

Sos için

  • 1 kırmızı biber
  • 1 sarı biber
  • 1 yemek kaşığı küp doğranmış domates
  • 2 sivri biber
  • 1/3 havuç
  • 1/3 kabak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 yaprak fesleğen
  • 2 siyah zeytin
  • 2 yeşil zeytin
  • 1 yemek kaşığı balık suyu
  • 1 yemek kaşığı balzemik sirkesi
Akdeniz Usulü Somon Balığı

Nasıl Yapılır

  1. Küçük bir tencereye ince doğranmış soğan, defne yaprağı, küp doğranmış kereviz ve havucu alıp, üzerini geçecek kadar su ilave ederek kaynatın.
  2. Tencerenin üzerine delikli süzgeci yerleştirin. Temizlenmiş somon balıklarını süzgecin üzerine alıp üzerini kapatarak yaklaşık 5-10 dakika buharda haşlayın.
  3. Diğer tarafta sosu için gerekli tüm malzemeleri küçük doğrayıp bir kapta harmanlayın. Üzerini geçecek kadar suda çok az haşlayın.
  4. Ilınınca, tuz, zeytinyağı, balık suyu, balzamik sirkeyi ilave edip karıştırın. Somonları servis tabağına alın. Sosu üzerine paylaştırıp taze çekilmiş karabiber serperek servis yapın.

Farklı bir sos için, balık soslarından yararlanabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo