ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ AKDENİZ USULÜ SOMON BALIĞI

Akdeniz Usulü Somon Balığı

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Akdeniz Usulü Somon Balığı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr somon balığı
  • 1 soğan
  • 2 defne yaprağı
  • Yarım kereviz
  • 1 havuç

Sos için

  • 1 kırmızı biber
  • 1 sarı biber
  • 1 yemek kaşığı küp doğranmış domates
  • 2 sivri biber
  • 1/3 havuç
  • 1/3 kabak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 yaprak fesleğen
  • 2 siyah zeytin
  • 2 yeşil zeytin
  • 1 yemek kaşığı balık suyu
  • 1 yemek kaşığı balzemik sirkesi

Akdeniz Usulü Somon Balığı Nasıl Yapılır?

  • Küçük bir tencereye ince doğranmış soğan, defne yaprağı, küp doğranmış kereviz ve havucu alıp, üzerini geçecek kadar su ilave ederek kaynatın.
  • Tencerenin üzerine delikli süzgeci yerleştirin. Temizlenmiş somon balıklarını süzgecin üzerine alıp üzerini kapatarak yaklaşık 5-10 dakika buharda haşlayın.
  • Diğer tarafta sosu için gerekli tüm malzemeleri küçük doğrayıp bir kapta harmanlayın. Üzerini geçecek kadar suda çok az haşlayın.
  • Ilınınca, tuz, zeytinyağı, balık suyu, balzamik sirkeyi ilave edip karıştırın. Somonları servis tabağına alın. Sosu üzerine paylaştırıp taze çekilmiş karabiber serperek servis yapın.

Farklı bir sos için, balık soslarından yararlanabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!