2023 Eylül Ayının En Sevilen 10 Tarifi

Havalar yavaş yavaş soğurken sonbahar ayının gelmesiyle birlikte mevsim sebzeleriyle en lezzetli yemekler hazırlandı. Okurlarımızın Eylül ayı boyunca en beğendiği tarifleri yazımızda derledik. İşte, 2023 Eylül ayının en sevilen tarifleri:
2023 Eylül Ayının En Sevilen 10 Tarifi
03 Ekim 2023, 17:16

2023 Eylül ayı, sonbahar meyve ve sebzelerinin bol bol tüketildiği bir ay oldu. Soğuk havaların gelmesi ve balık sezonunun açılmasıyla birlikte hem sebze, hem de balık yemekleri sofralarımızı renklendirdi. Bamya, patlıcan, kabak, domates, taze fasulye gibi sebzeler yemeklerde kullanılırken, mevsim güzeli palamut, lüfer ve çupra için geniş sofralar kuruldu. Kızılcık, armut, üzüm, kuşburnu, incir ve elma ile hem tatlılar hazırlandı, hem de kahvaltılık reçeller yapıldı. İşte, Eylül ayı boyunca okurlarımız tarafından çok sevilen tarifler:

  1. Kızılcık Reçeli

kızılcık reçeli

Eylül ayının gözde tarifi, kızılcık reçeli oldu. Mevsiminden toplanan kızılcıklar, şekerle bir araya getirilip kaynatıldı ve kahvaltı sofralarına yakışacak reçeller yapıldı. Hala denemediyseniz, tarif adımlarına göz atmayı unutmayın.

  1. Pazı Borani

pazı borani

Pazı, zeytinyağı, yoğurt ve sarımsak ile hazırlanan pazı borani, Eylül ayının sevilenleri arasında yerini aldı. Ana yemeklerin yanında sunulan bu mezeyi, ıspanak gibi farklı sebzelerle de hazırlayabilirsiniz.

  1. Tarhana Çorbası

tarhana çorbası

Ağustos ayında kurumaya bırakılan tarhanalar, havaların soğumasıyla birlikte mutfaklardaki yerini aldı. Videolu anlatımıyla tarhana çorbasını evde kolayca hazırlayabilir, kış hastalıklarına karşı kendinizi koruyabilirsiniz.

  1. Airfryer'da Tavuk Göğsü

airfryer'da tavuk göğsü

Tavuk göğsünün kırmızı biber, soğan tozu, karabiber ve biberiye ile marine edilmesiyle hazırlanan bu tarif, en pratik yemeklerden biridir. Airfryer'da tavuk göğsünü adım adım anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Kimchi

kimchi

Kore mutfağıyla özdeşleşen kimchi, Eylül ayının en merak edilen tarifi oldu. Marul, havuç, zencefil, pırasa ve yeşil soğan ile hazırlanan kimchi turşusunu, mutlaka deneyin.

  1. Antep Lahmacun

antep lahmacun

Antep mutfağıyla özdeşleşen lahmacun, Eylül ayında sofraları lezzetlendirdi. İncecik açılan hamurun kıyma ve baharatlarla doldurulmasıyla hazırlanan lahmacunu, ortalama 40 dakikada hazırlayabilirsiniz.

  1. Kuru Mayalı Poğaça

kuru mayalı poğaça

Eylül ayında çay saatleri kuru mayalı poğaça ile zenginleştirildi. İç harcında beyaz peynir ve maydanoz kullanılan kuru mayalı poğaçayı, püf noktalarına dikkat ederek 1 saat içinde hazırlayabilirsiniz.

  1. İzmir Köfte

izmir köfte

Kıyma, soğan, biber ve galeta unu ile hazırlanan İzmir köfte, domatesli sos ve patatesle birlikte sunulur. Fırında 15 dakika pişirilen bu yemek, sıcak sıcak servis edilir.

  1. Kabak Yemeği

zeytinyağlı kabak yemeği

Pazar tezgahlarında bol bol bulabileceğiniz kabak, zeytinyağı, soğan, domates ve pirinç ile bir araya getirildi. Porsiyonu yaklaşık 35 kalori olan zeytinyağlı kabak yemeğini, bulgur pilavı eşliğinde sunabilirsiniz.

  1. Kazandibi

kazandibi

Masterchef'te çok ilgi gören kazandibi, süt, şeker, nişasta ve un ile hazırlanan bir tatlıdır. Ortalama 15 dakikada pişirilen kazandibi tatlısı, tepsiden kazıma yöntemiyle çıkarılır ve rulo şeklinde sunulur. 

Eylül ayı boyunca büyük bir ilgi gören ''Tarhana hazırlarken yapılan hatalar'' ve ''Balık tutarken bilmeniz gerekenler'' haberlerimizi hala okumadıysanız, şimdi tam zamanı!

Şunlara da göz atın;

  1. Ekim ayı sebzeleri ile tarifler
  2. Ekim ayı meyveleri ile tarifler
  3. Ekim ayında hangi balıklar yenir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo