ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ PİRPİRİM AŞI

> PİRPİRİM AŞI
6 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pirpirim aşı tarifi için malzemeler
  • 1 demet pirpirim (semizotu)1 çay bardağı nohutYarım çay bardağı yeşil mercimekYarım çay bardağı börülce fasulyesi1 soğanYarım çay bardağı dövme (aşurelik buğday)2 çorba kaşığı margarin1 çorba kaşığı salça4 su bardağı suTuz
  • karabiber
Pirpirim aşı Nasıl Yapılır

Nohut, mercimek, börülce ve dövmeyi akşamdan ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün sularını değiştirip hafif haşlayın ve süzün. Soğanı temizleyip küp şeklinde doğrayın. Semizotunu yıkayıp küçük küçük doğrayın.

Tencerede margarini eritip soğanı pembeleştirin. Salça, tuz ve karabiber ilave edip kavurun. Nohut, mercimek, börülce, dövme, semizotu ve suyu ekleyin. 30 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.