Kızılcık Reçeli

Kızılcık Reçeli
03 Ekim 2023

Kızılcıkgiller familyasına ait bir bitki olan kızılcık, Şubat-Mart aylarında açan kırmızı renkli bir meyvedir. Hasadı Temmuz ile Ekim arasında yapılır. Sonbahar aylarında tezgahlarda yerini alan kızılcık ile lezzetli reçel hazırlayarak tüm sene keyifle tüketebilirsiniz. Sizlere kızılcık reçeli nasıl hazırlanır anlattık. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kızılcık Reçeli için

Malzemeler

  • 1,5 kg kızılcık 
  • 1 kg şeker
  • 1-2 damla limon suyu 
  • 1-2 adet limon tuzu
  • 1/2 su bardağı su
Kızılcık Reçeli

Nasıl Yapılır

  1. Kızılcıklar yıkanır. 
  2. Tencere içerisine alınan kızılcığın üzerine şeker eklenir ve bir gece boyunca bekletilir. 
  3. Ertesi gün su ilave edilerek kaynatılır. 
  4. Kızılcıklar yumuşadığında, reçel kıvamına geldiğinde limon suyu ve limon tuzu ilave edilir. 
  5. Kavanozda muhafaza edilir. 
  6. Soğuduktan sonra servis edilir.
Servis Önerisi
  • Kaymak ve ekmek ile birlikte servis edebilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo