Köftenin Yanına Ne Gider: Köftenin Tamamlayıcısı Olacak 18 Nefis Tarif
Köftenin yanına ne gider? Kızartma köftenin yanına ne yemek yapılır? İşte, çorbadan salataya köftenin yanına çok yakışacak birbirinden lezzetli 18 farklı tarif:

Türk mutfağının vazgeçilmezi haline gelen köfteler, birbirinden farklı çeşitleriyle sofralardaki yerini alır. Ülkemizin dört bir yanında meşhur olan İnegöl köftesi, Tekirdağ köfte, İzmir köftesi, Akçaabat köfte şöyle dursun, klasik anne köftesinin yeri bir başkadır. Çocukluğumuzdan beri çok sevdiğimiz bu köftelerle nasıl bir menü hazırlayacağınızı bilmiyorsanız doğru yerdesiniz. Çorbadan salataya, sostan tatlıya köftenin yanına en çok yakışan tarifleri sizler için derledik. 'Köftenin yanına ne gider?' diyenler için, işte 18 tamamlayıcı tarif:


  1. Ezogelin Çorbası


Eğer köfteyle nefis bir menü hazırlamak istiyor, ancak risk almak istemiyorsanız, ezogelin çorbasıyla harika bir başlangıç yapabilirsiniz. Mercimek, bulgur ve pirinçle kolayca hazırlanan ezogelin çorbası, kalabalık sofraların da vazgeçilmezidir.


  1. Domates Çorbası


Köfteden önce midenizi çok yormak istemiyorsanız, domates çorbası ideal bir seçimdir. Yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan domates çorbasını, rendelenmiş peynir ve fesleğen ile servis edebilirsiniz.


  1. Erişteli Yoğurt Çorbası


Zamanınız kısıtlıysa, buğday unu, yoğurt ve nohut ile hazırlanan erişteli yoğurt çorbasını tercih edebilirsiniz. Ortalama 30 dakikada sofralardaki yerini alan bu çorbanın bir kasesi 80 kalori değerindedir.


  1. Kibrit Patates


Köftenin en lezzetli eşlikçisi olarak bilinen patates kızartmasını listeye eklememek olmaz. Çocukların da favori yemekleri arasında yer alan köfte patates ikilisiyle nefis bir menü oluşturabilirsiniz.


  1. Pirinç Pilavı


Köftenin yanına çok yakışan pirinç pilavı, doyurucu olduğu için hemen hemen birçok yemeğin yanında servis edilir. Yalnızca 4 malzemeden oluşan pirinç pilavını, tane mısırla zenginleştirebilirsiniz.


  1. Soğan Halkası


Son yıllarda çok popüler olan soğan halkası, en sevilen fast food yemeklerin başında geliyor. Ancak bu kez soğan halkasını dışarıdan almak yerine, evde kendi ellerinizle hazırlayabilirsiniz.


  1. Piyaz


Köfte ve piyaz ikilisini duymayan yoktur elbette. Kuru fasulye, domates ve soğan ile hazırlanan piyaz, özellikle Tekirdağ ve İnegöl gibi yöresel köftelerin yanında sunulur.


  1. Acılı Ezme


Köfteyi ana yemek olarak sunacaksanız ve yanında aperatif bir şeyler sunmak istiyorsanız, acılı ezme tarifini deneyebilirsiniz. Domates, soğan, maydanoz ve sumak ile hazırlanan acılı ezme, 15 dakika içinde sofralardaki yerini alır.


  1. Arabiata Soslu Makarna


Köftenin yanına makarnanın çok yakıştığını herkes bilir. Ancak bu kez klasik makarna tarifleri yerine domates, parmesan peyniri ve sarımsaktan oluşan arabiata soslu makarna tarifini öneriyoruz.


  1. Cevizli Kereviz Salatası


Kereviz sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bir tarifimiz var. Kereviz, yoğurt, mayonez ve ceviz ile hazırlanan bu salatayı, köfte ile birlikte sunarak nefis bir menü hazırlayabilirsiniz.


  1. Közlenmiş Biber Salatası


Közlenmiş biberle hazırlanan bu salata, oldukça kolay bir şekilde hazırlanır. Köftenin yanına çok yakışan közlenmiş biber salatasını, közlenmiş patlıcan ile zenginleştirebilirsiniz.


  1. Gavurdağı Salatası


Kuru soğan, domates ve salatalık ile hazırlanan gavurdağı salatası, et yemeklerinin yanında sunulur. Gavurdağı salatasının en önemli noktası, malzemelerin küçük küçük doğranmasıdır.


  1. Barbunya Pilaki


Köftenin yanına lezzetli bir meze hazırlamak istiyorsanız, barbunya, havuç, patates ve soğandan oluşan barbunya pilaki tarifini deneyebilirsiniz. 


  1. Ev Yapımı Lavaş


Köfteyi tabakta sunmak yerine, evde kendi ellerinizle hazırladığınız lavaşın içerisine eklemeye ne dersiniz? Un, yoğurt ve maya ile hazırlanan lavaşları, farklı tariflerde de kullanabilirsiniz.


  1. Ev Yapımı Yoğurt


Sağlık açısından çok faydalı olan yoğurt, yemeklerin yanında sık sık tüketilir. Ev yapımı yoğurt ve köfte ile hem sağlıklı, hem de doyurucu bir menü hazırlayabilirsiniz.


  1. Acı Biberli Sos


Köfte, ketçap, mayonez, barbekü, ranch gibi farklı soslarla sunulan bir yemektir. Acı severler için Meksika biberi, kırmızı biber ve domatesle hazırlanan acı biberli sos tarifini öneriyoruz.


  1. Bahar Kompostosu


Yemeklerin yanında sunabileceğiniz serinletici bir içecek arıyorsanız, ev yapımı bahar kompostosu tam size göre. Erik, ananas ve çilek ile hazırlanan bahar kompostosunu, buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.


  1. Sütlaç


Köfteler yenip karınlar doyduysa, sıra tatlıya gelmiş demektir. Yalnızca 6 malzeme ile hazırlanan sütlaç, videolu orijinal tarifiyle sizler için sunulmuştur. Bir porsiyonu, yaklaşık 260 kalori değerindedir.


Şunlara da göz atın;

  1. Makarnanın yanına ne gider?
  2. Mantının yanına ne gider?
  3. Patates kızartması yanına ne gider?
  4. Pırasanın yanında ne yemek yapılır?
  5. Ispanağın yanına ne gider?

Haber Kategorileri

Yanına Ne Gider? Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı