ANASAYFA TARİFLER DONDURMALI TATLILAR DONDURMALI İRMİK HELVASI

Dondurmalı İrmik Helvası

Dondurmalı irmik helvası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket irmik
  • 200 gr tereyağı
  • 4 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 80 gr dolmalık fıstık
  • 1 paket vanilya
  • 200 gr kaymaklı dondurma

Dondurmalı İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını tencereye alın. Fıstıkları ilave edip 1-2 dakika kavurun. Ardından irmiği ekleyip kısık ateşte rengi hafif koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak kavurun.
  • Diğer yanda başka bir tencereye sütü ve toz şekeri alıp ısıtın.
  • Kavurduğunuz irmiğe sıcak şekerli sütü yavaş yavaş döküp hızlıca karıştırın.
  • Üzerine vanilyayı da ekleyip irmik sütü tamamen çekinceye kadar karıştırmaya devam edin.
  • Ocağı kapattıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın.
  • 10-15 dakika dinlendirdikten sonra helvanız hazır. Helva biraz soğuduktan sonra komposto kasesinin yarısına irmik helvasını aktarın.
  • Üzerine kaşığın tersiyle bastırın. Üzerine dondurma ekleyin. Tekrar üzerine helva ilave edip yine kaşıkla bastırın.
  • Dondurmalı irmik helvası servise hazır. Tatlıyı servis tabağına ters çevirip servis yapın.

Alternatif olarak klasik irmik helvası tarifini deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!