ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DONDURMALI TATLILAR DONDURMALI İRMİK HELVASI

> DONDURMALI İRMİK HELVASI
8 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dondurmalı irmik helvası tarifi için malzemeler
  • 1 paket irmik
  • 200 gr tereyağı
  • 4 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 80 gr dolmalık fıstık
  • 1 paket vanilya
  • 200 gr kaymaklı dondurma
Dondurmalı irmik helvası Nasıl Yapılır

Tereyağını tencereye alın. Fıstıkları ilave edip 1-2 dakika kavurun. Ardından irmiği ekleyip kısık ateşte rengi hafif koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak kavurun. Diğer yanda başka bir tencereye sütü ve toz şekeri alıp ısıtın. Kavurduğunuz irmiğe sıcak şekerli sütü yavaş yavaş döküp hızlıca karıştırın. Üzerine vanilyayı da ekleyip irmik sütü tamamen çekinceye kadar karıştırmaya devam edin. Ocağı kapattıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın. 10-15 dakika dinlendirdikten sonra helvanız hazır. Helva biraz soğuduktan sonra komposto kasesinin yarısına irmik helvasını aktarın. Üzerine kaşığın tersiyle bastırın. Üzerine dondurma ekleyin. Tekrar üzerine helva ilave edip yine kaşıkla bastırın. Dondurmalı irmik helvası servise hazır. Tatlıyı servis tabağına ters çevirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.