ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ İSVEÇ KÖFTESİ

İsveç köftesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İsveç köftesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 10 gr tereyağı
  • 200 ml krema
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 200 ml et suyu

Üzeri için

  • 1 kırmızıbiber
  • Kıyılmış maydanoz

İsveç köftesi Nasıl Yapılır

Soğanı rendeleyip kıyma ile karıştırın. Yumurta, süt, un, tuz, karabiberi ve baharatları ekleyip yoğurun. Kıymadan parçalar kopartıp top şeklinde yuvarlayın ve bir tepsiye dizerek derin dondurucuda 1 saat dondurun. Zeytinyağını yapışmaz yüzeyli tavaya alıp ısıtın ve köfteleri kızartın. Köfteleri tavadan alıp tereyağını ekleyin. Et suyunu ilave edip kaynamaya bırakın. Nişastayı bir miktar süt ile sulandırıp karışıma ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Krema, tuz, karabiber ekleyerek birkaç dakika daha pişirin. Köfteleri sosa ekleyip servis tabağına alın. Üzerine küp doğranmış kırmızıbiber ve kıyılmış maydanoz serpiştirerek sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.