ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ İSVEÇ KÖFTESİ

İsveç Köftesi

İsveç'in en meşhur yemekleri arasında yer alan İsveç köftesi, süt ve krema ağırlıklı bir yemektir. Genellikle misket şekli verilir. Farklı soslarla birlikte servis edilir. Hazırsanız, nefis isveç köfte nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İsveç Köftesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 10 gr tereyağı
  • 200 ml krema
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 200 ml et suyu

Üzeri için

  • 1 kırmızıbiber
  • Kıyılmış maydanoz

İsveç Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Soğanı rendeleyip kıyma ile karıştırın. Yumurta, süt, un, tuz, karabiberi ve baharatları ekleyip yoğurun.
  • Kıymadan parçalar kopartıp top şeklinde yuvarlayın ve bir tepsiye dizerek derin dondurucuda 1 saat dondurun.
  • Zeytinyağını yapışmaz yüzeyli tavaya alıp ısıtın ve köfteleri kızartın. Köfteleri tavadan alıp tereyağını ekleyin.
  • Et suyunu ilave edip kaynamaya bırakın. Nişastayı bir miktar süt ile sulandırıp karışıma ekleyin ve 5 dakika kaynatın.
  • Krema, tuz, karabiber ekleyerek birkaç dakika daha pişirin. Köfteleri sosa ekleyip servis tabağına alın.
  • Üzerine küp doğranmış kırmızıbiber ve kıyılmış maydanoz serpiştirerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Hardal soslu isveç köfte tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!