10 Şehir 10 Yemek

07 Temmuz 2025, 09:43 tarihinde güncellendi.
Türkiye’de “nerede ne yenir?” sorusuna lezzetli 10 öneri! Her biri bulunduğu yerle özdeşleşmiş tatlarla karşımıza çıkıyor. Peki; Türkiye’de nerede ne yenir? İşte şehirlere göre yemekler!
10 Şehir 10 Yemek

Türkiye, dört bir yanında kendine özgü tatlarıyla adeta bir lezzet haritası sunar. Her şehrin, damakta iz bırakan ikonik bir yemeği vardır. Gaziantep’ten Adana’ya, Trabzon’dan İzmir’e kadar her durak, ayrı bir gastronomik deneyim demektir. “Nerede ne yenir?” sorusunun cevabı, Türkiye’nin zengin mutfak kültüründe gizlidir.

  1. Gaziantep – Ali Nazik Kebabı

ali nazik kebabı

İncecik kıyılmış köz patlıcan, yoğurt ve üstüne nefis kebap: Antep usulü Ali Nazik bir başka.

  1. Adana – Adana Kebabı

adana kebap

Mangal ateşinde şişle pişen bol baharatlı etin memleketi: Gerçek Adana kebabı sadece Adana’da yenir.

  1. Hatay – Tepsi Kebabı & Künefe

tepsi kebabı

Tepside pişen bol sarımsaklı kıyma kebabı ve ardından tel kadayıfla yapılan sıcak künefe…

  1. Trabzon – Kuymak (Mıhlama)

kuymak

Trabzon tereyağı, mısır unu ve kolot peyniriyle yapılan bu efsane kahvaltılık, Karadeniz’in gururudur.

  1. İzmir – Boyoz & Kumru

boyoz

Sabah boyoz, öğlen kumru! İzmir’in iki simgesi de bol kalorili ve çok lezzetli.

  1. Kayseri – Mantı

mantı

Sarımsaklı yoğurt ve pul biberli sosla servis edilen minik mantılar: Kayseri mutfağının incisi.

  1. Çorum – İskilip Dolması

iskilip dolması

İç pilavla doldurulmuş kuzu etinin büyük kazanlarda pişmesiyle yapılan bu yemek, düğünlerin baş tacı.

  1. Bursa – İskender Kebap

iskender kebap

Tereyağı, domates sosu ve yoğurtla birlikte servis edilen dönerin en ihtişamlı hali.

  1. Edirne – Ciğer Tava

ciğer tava

İncecik doğranıp unlanan ciğerlerin çıtır çıtır kızartıldığı Edirne ciğeri, yanında biber turşusuyla efsanedir.

  1. Amasya – Bakla Dolması

bakla dolması

Kurutulmuş bakla yapraklarının içine pirinçli harç sarılır; Karadeniz ve İç Anadolu lezzetinin buluşma noktasıdır. 

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo