TİRİT

Tirit
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tirit tarifi için malzemeler
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 g parça dana eti
  • 2 tırnaklı pide
  • 250 g süzme yoğurt
  • 2 soğan
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Kimyon

Üzeri için

  • Yarım demet maydanoz
Tirit hazırlanışı

  • Tereyağını bir tencerede eritin. Etleri ekleyin ve etler suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Etlerin üstünü iki parmak aşacak kadar sıcak su, tuz ve baharatları ekleyin. Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Bu arada pideleri bir lokmalık kareler halinde kesip fırında hafifçe kıtırlaştırın. Kıtır pideleri servis tabaklarına paylaştırın.
  • Etleri ocaktan alıp hafifçe ılınmasını sağlayın. Hafif ılındığında suyuyla birlikte pidelerin üzerine ekleyin. Etin üzerine çırptığınız süzme yoğurdu gezdirin. Piyazlık doğradığınız soğanları tuz ile ovun. Yıkayıp suyunu süzün ve yoğurdun üzerine yayın. İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!