Maden Sulu Kek

Maden Sulu Kek
30 Mayıs 2025

Kabarıklığıyla göz dolduran, hafifliğiyle çay saatlerinin favorisi olmaya aday bir kek arıyorsanız, maden sulu kek tarifi tam size göre. İçine eklenen sade maden suyu sayesinde yumuşacık bir dokuya kavuşan bu kek, klasik tariflere pratik ve lezzetli bir alternatif sunuyor. İster sade isterseniz meyve ya da kakao ekleyerek çeşitlendirebileceğiniz maden sulu kek tarifi, hem günlük sofralar hem de misafir ikramları için nefis bir seçim olacaktır. Peki; maden sulu kek nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Mayalı Kek tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon maden sulu kek kaç kaloridir?

Bir porsiyon maden sulu kek 280 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Maden Sulu Kek için

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sade maden suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao veya limon kabuğu rendesi
Maden Sulu Kek

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 170 dereceye ayarlayın ve kek kalıbını yağlayıp unlayın.
  2. Yumurtaları ve şekeri çırpma kabında 3–4 dakika boyunca beyazlaşıp köpürene kadar çırpın.
  3. Ardından sıvı yağ, süt ve sade maden suyunu ekleyin, kısa bir süre karıştırın.
  4. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin. Homojen kıvam elde edene kadar karıştırın.
  5. Arzu ederseniz karışımın bir kısmına kakao ekleyerek mermer desenli kek hazırlayabilirsiniz.
  6. Hamuru kalıba dökün, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35–40 dakika pişirin. Kürdan testiyle kontrol edin.
  7. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Çay saati ikramı olarak dilimleyip yanına demli bir çay veya filtre kahveyle sunabilirsiniz.
  • Kekin üzerine pudra şekeri, ince doğranmış taze meyveler (çilek, muz, yaban mersini) veya çikolata sosu gezdirerek daha şık ve tatlı bir sunum hazırlayabilirsiniz.
  • Yaz aylarında, kekin yanında vanilyalı dondurma ile ferahlatıcı bir tabak oluşturabilirsiniz.
  • Eğer kekin bir kısmını kakaolu yaptıysanız, üzerine beyaz çikolata rendesi serperek kontrast bir görünüm elde edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Maden suyunu en son ekleyin ve karışımı çok fazla çırpmadan yavaşça karıştırarak kek hamurunu hazırlayın. Bu, kekin kabarıklığını korur.
  • Kullanılan maden suyu sade ve gazlı olmalı. Aromalı olanlar kekin dokusunu ve tadını olumsuz etkileyebilir.
  • Tüm malzemeleri oda sıcaklığında kullanmak kekin daha homojen kabarmasını sağlar.
  • Kek kalıbını yağladıktan sonra unlamak ya da yağlı kağıt kullanmak, kekin kolayca çıkmasını sağlar.
  • Kekin piştiğinden emin olmak için kürdan testi yapın: Kürdan temiz çıkıyorsa kek hazır demektir.
  • Fırının kapağını ilk 25 dakika kesinlikle açmayın, aksi takdirde kek sönebilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo