Bamya Kızartması Yapmanın Püf Noktaları

Yaz sofralarının vazgeçilmezi bamya, doğru yöntemlerle kızarınca bambaşka bir lezzete dönüşür. Bu eşsiz lezzetin bir de kızartma halini denemek isteyenler ise bazı ipuçlarına dikkat etmelidir. İşte bamya kızartması yapmanın püf noktaları.
Bamya Kızartması Yapmanın Püf Noktaları
29 Mayıs 2025, 11:30

Bamya, birçok kişinin sevdiği ama bazen yumuşak ve sümüksü dokusu nedeniyle zorlanan bir sebzedir. Oysa doğru tekniklerle kızardığında, dışı çıtır içi yumuşacık, enfes bir atıştırmalığa ya da garnitüre dönüşür. İşte bamya kızartması yapmanın püf noktaları.

bamya kızartması

Taze ve küçük bamya seçin

Taze bamya ve küçük boy olanlar kızartmaya daha uygundur, büyük ve olgun bamya yumuşak olur.

Bamyaları yıkayıp iyice kurulayın

Bamya çok ıslak olursa kızartırken yağ sıçrar ve çıtırlık azalır. Kağıt havlu ile iyice kurulayın.

bamya kızartması

Kızartma öncesi un veya mısır nişastası kullanın

Bamya dilerseniz önce una ya da mısır nişastasına bulayın. Bu, dışının çıtır olmasını sağlar.

Yağ iyice kızsın

Bamya kızartmaya başlamadan önce yağın iyice kızması önemli. Orta-yüksek ateşte yağın iyice ısındığından emin olun.

Az miktarda ve tek kat kızartın

Bamya parçalarını fazla koyarsanız sıcaklık düşer, bamya yumuşar ve yağ çeker. Tek kat halinde, az az kızartın.

bamya kızartması

Hemen servis yapın

Kızaran bamya bekledikçe yumuşar, en güzel tadı sıcakken çıkar.

Baharat ekleyin

Kızartmadan sonra tuz, karabiber veya isteğe göre pul biber serpebilirsiniz.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo